Za Jelenu Bruks organizovan prijem u Skupštini grada Kragujevca

Za Jelenu Bruks, kapitenku ženske košarkaške reprezentacije, koja je na Evropskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović upriličili su prijem u svečanom salonu Skupštine grada.

0
246

Predvođena Kragujevčankom ženska košarkaška reprezentacija je branila boje Srbije i donela zlato u svoju zemlju. Dobrošlicu u svoj rodni grad poželeo joj je gradonačelnik Dašić i zahvalio što ime Kragujevca pronosi Evropom i svetom a Kragujevčane čini najponosnijima.

Jelena Bruks je u Srbiju i Kragujevac već donela zlato sa Evropskog prvenstva 2015. godine, prvo evropsko zlato u istoriji ženske košarke. Titulu košarkašice godine Jelena Bruks je ponela 2017. godine ali kaže da joj je ova zlatna medalja mnogostruko veća i značajnija.

“Zlatna medalja sa Evropskog prvenstva mi zaista mnogo znači jer sam bila kapiten ove ekipe i imala čast da ja podignem taj trofej pred navijačima u Španiji a pre neki dan i pred našim navijačima na balkonu, stvarno ima neku posebnu draž. Žao mi je što Mateo, moj sin, nije mogao da bude sa mnom tada ali smo proslavili kad sam se vratila”, kaže Jelena.

Govoreći o prethodnim uspesima ona kaže da je reprezentacija razmazila naciju ali i da joj je drago zbog toga.

“Žensku košarku smo podigli na mnogo viši nivo i u Evropi i u svetu i sada kada se opraštam od reprezentacije drago mi je da sam ostavila lep trag ali i zadatak za mlađe devojke koje dolaze da održe taj nivo”, kaže Jelena.

Na prvenstvu je, ističe, bilo neizvesnih utakmica protiv Italije, Španije i Belgije dok je finale od početka delovalo lagano i da joj je jedna od najlepših utakmica.

“Sve je bilo toliko emotivno. U finale smo ušle mirne glave i znali smo da je jedna medalja u našim rukama a verovali smo da je velika šansa da ponesemo zlato u Srbiju”, zakljuuje Jelena Bruks.

O predstojećim Olimpijskim igrama govori kao o snu svakog sportiste iako je već drugi put reprezentacija Srbije na Olimpijadi, ove će igrati sa velikim samopouzdanjem evropskih šampionki.

“Kao i do sada na svakoj utakmici ćemo dati sve od sebe a rezultat će doći sam”, rekla je Jelena Bruks i najavila kraj reprezentativne karijere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here