Prijem za Maju Škorić u Gradskoj kući u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa košarkaškom reprezentativkom Majom Škorić, povodom velikog uspeha koji su košarkašice Srbije postigle na Evropskom prvenstvu.

0
212

Vučević je čestitao Škorićevoj, ali i ostalim košarkašicama na osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskom prvenstvu i istakao da retko koja država i narod imaju toliko dobrih sportista i sportistkinja, u individualnim ali i kolektivnim sportovima.

-Tiho su otišle na prvenstvo, a vratile su se sa mnogo pompe i buke. Ako može da se bira, uvek je tako bolje, bez velikih očekivanja, a sa fenomenalnim rezultatima. Ponovile su uspeh iz 2016. godine i ja zaista od srca čestitam košarkašicama, selektorki i celom timu. Ponosni smo na njihove pobede, i prirodno je da se nacija raduje dostignućima najboljih među nama. Retko koja država ove veličine može da ostvari tako sjajne rezultate u sportu. Mi imamo Novaka Đokovića, Nikolu Jokića i evo košarkašice su prvakinje kontinenta. Rođenu Riječanku i njenu porodicu životni put je doveo u Novi Sad. To jeste bogatstvo Novog Sada da prihvata sve, i svi su Novosađani, ili po rođenju ili po doseljenju, a našoj Maji Škorić želim puno uspeha u daljoj karijeri – rekao je Vučević.

Srpska reprezentativka zahvalila se na srdačnom prijemu, navodeći da je ponosna što je građanka Novog Sada i što je zlatom obasjala jedan od najlepših gradova u Srbiji.

– Nadam se da će biti još ovakvih povoda. Sledi nam Olimpijada, ne bih ništa da obećam, ali znam da ćemo dati sve od sebe da donesemo još jednu medalјu. Želјa nam je da jednog dana imamo naslednice koje će ponoviti naše uspehe – istakla je Maja Škorić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here