Intervju – NATAŠA FILIPOVIĆ, kapitenka Sloge iz Požege

U subotu od 19.30 časova u "Bemax" areni u Podgorici košarkašice Sloge igraće u drugom polufinalu F4 WABA lige protiv domaćina, ekipe Budućnosti.

0
604

Ekipu će na parket izvesti Nataša Filipović. Biće to trenutak za istoriju kluba, koji je u prvoj godini učešća izborio igranje na završnom turniru, ali i za istoriju gradića smeštenog u zapadnom delu naše prelepe Srbije.

U debitantskoj sezoni ste stigli do F4. Kako vidite dosadašnji deo sezone u WABA ligi?

-Za nas izuzetno zadovoljstvo što smo u debitantskoj sezoni uspeli da stignemo do same završnice. To je bio jedan od ciljeva na startu sezone. Dosadašnji deo u ligi je bio pun uspona i padova, imali smo sjajnih izdanja, do ne baš zadovoljavajućih. Išli smo korak po korak i verovali do samog kraja Superlige da možemo na završni turnir.

Šta za tebe lično znači plasman na završni turnir?

-Uvek dajem svoj maksimum kada je košarka u pitanju, tako da plasmani na ovakve turnire dođu kao neka vrsta nagrade. Iako sam na zalasku karijere, ne manjka mi motivacije, ulažem u sebe i trudim se da budem bolja iz dana u dan.

U polufinalu vas očekuje Budućnost, najbolji tim lige i domaćin. Kakva su vam očekivanja od te utakmice?

-Svi znamo kakav tim ima Budućnost, mlada ekipa, odličan roster igrača, uigrani… Mi ćemo dati sve od sebe da pokažemo da tu nismo slučajno. Verujem da će se igrati brza, agresivna košarka na obe strane i da će publika uživati.

Šta generalno očekujete od turnira u Podgorici?

-Očekujem dosta kvalitetne košarke, vrhunsku organizaciju i ispunjenu Bemax arenu. Da pokažemo da se i ženska košarka prati.

Do sada ste imali veliku podršku navijača, a šta će učešće na F4 značiti za popularizaciju ženske košarke i sporta uopšte u Požegi?

-S obzirom da je ovo jedan od istorijskih uspeha što se tiče košarke u našem malom gradu, nadam se da će ostali klubovi da se ugledaju na nas, da veruju u ono što rade, da ništa ne može da dođe preko noći. Potrebno je mnogo rada, truda, želje, ulaganja… Ali kad-tad kockice će se složiti. Podrška navijača svakako ne izostaje, imamo sigurno jednu od najbrojnijih publika u regionu, prate nas, podržavaju i nadam se da će tako i ostati. Među navijačima je mnoštvo dece, to je sigurno i nešto najvrednije pored ovog uspeha, što pokazuje da radimo pravu stvar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here