Intervju – SAŠA MATENIČARSKI, trener Sloge iz Požege

Nije teško zamisliti da se poslednjih dana Požežani najviše ponose uspehom Ženskog košarkaškog kluba Sloga.

0
897

U konkurenciji klubova iz sedam zemalja, a sam kao debitant, požeški klub je izborio pravo da igra na Fajnal-foru, i to kao jedini koji će predstavljati Srbiju na završnici regionalnog takmičenja WABA liga.

U subotu od 19.30 časova Sloga će u drugom polufinalu igrati protiv domaćina, ekipe Budućnosti. Dan kasnije igraće za zlato, srebro ili bronzu.

Ocenu dosadašnjeg dela sezone, kao i očekivanja od turnira u Podgorici, dao je trener Sloge iz Požege Saša Mateničarski.

U debitantskoj sezoni ste stigli do F4. Kako vidite dosadašnji deo sezone u WABA ligi?

-Trenutno živimo najlepši san što se tiče WABA lige, ali se nadam da ćemo se na vreme probuditi i odigrati najbolje što možemo i predstaviti Srbiju, Požegu i klub na najbolji mogući način. Iskreno bih voleo da je to išlo sporije, postepeno, ali kada se ukazala prilika da možemo biti među četiri najbolje ekipe iskoristili smo i zasluženo smo tu. Prvi deo lige, da kažemo, za nas je bio ispitivajući jer smo prvi put tu, a onda su se desila odustajanja, kažnjavanja i nastavak druge faze gde smo odigrali dobro, pa čak ispustili pobede protiv sjajnih ekipa Budućnosti i Cinkarne.

Šta za tebe lično znači plasman na završni turnir?

-Ono što sam gradio dugi niz godina sa muškim i ženskim ekipama, jedan veliki trud sa mnogo odricanja je dovelo do ovog uspeha sa ovim fantastičnim devojkama. Za mene lično jedan iskorak u trenerskoj karijeri koji će biti motiv za dalje uspehe.

U polufinalu vas očekuje Budućnost, najbolji tim lige i domaćin. Kakva su vam očekivanja od te utakmice?

-Prva utakmica je protiv sjajne ekipe Budućnosti, odličnim trenerom gde se prepoznaje njegov rad i rezultati. Budućnost je veliki favorit u ovoj utakmici, sigurno pred 2500 gledalaca, ali mi smo ekipa koja voli izazove i nećemo se tako lako predati.

Šta generalno očekujete od turnira u Podgorici?

-Sam naš dolazak na F4 je ogroman i istorijski uspeh ljudi iz uprave, igrača, lokalne samouprave, trenera i, naravno, naših vernih navijača koje trenutno u regionu nema niko. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku.

Do sada ste imali veliku podršku navijača, a šta će učešće na F4 značiti za popularizaciju ženske košarke i sporta uopšte u Požegi?

-Naši navijači su naš vetar u leđa, naš šesti igrač koji su nam pomogli uvek kada je trebalo. Sigurno je da će ovaj uspeh inicirati kod devojčica, ali i dečaka, da se počnu baviti košarkom, sportom uopšte da se uče pravim vrednostima dostojno životu. Pozdravio bih Požežane, ovo je mali grad a veliko srce, sve moje Hercegovce od Prebilovaca, Čapljine, Trebinja, moje Bulute i Mateničarske rasute po celom svetu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here