Intervju – JOVANA JEREMIĆ, košarkašica Sloge iz Požege

Početkom drugog dela sezone Sloga iz Požege je dobila veliko pojačanje u vidu povratka na parket Jovane Jeremić.

0
774

U pravom trenutku pošto je ekipa Saše Mateničarskog dva puta u kratkom periodu savladala Orlove i jednom Partizan 1953, čime je praktično širom otvorila vrata Fajnal-fora.

Na predstojećem završnom turniru Sloga će u polufinalu igrati protiv domaćina Budućnosti, a Jovana Jeremić je iznela svoja očekivanja.

U debitantskoj sezoni ste stigli do F4. Kako vidite dosadašnji deo sezone u WABA ligi?

-Za većinu nas, ovo takmičenje u WABA ligi je jedno iskustvo više, što znači ujedno predstavljanje našeg kluba, kao i nas, samih igračica. S obzirom da naš klub potiče iz jedne male sredine, sam plasman na F4 govori o tome da smo uz veliku želju i podršku uprave kluba, kao i naših vernih navijača, ostvarile veliki uspeh.

Šta za tebe lično znači plasman na završni turnir?

-Meni lično znači mnogo, s obzirom da nisam do sada u svojoj košarkaškoj karijeri imala priliku da budem deo tog takmičenja!

U polufinalu vas očekuje Budućnost, najbolji tim lige i domaćin. Kakva su vam očekivanja od te utakmice?

-Mislim da će se svaka od nas potruditi da da svoj maksimum, tako da se nećemo mnogo obazirati na rangirane ekipe, najbitnije je da prikažemo timsku igru, a time će uslediti i bolji plasman.

Generalno, šta očekujete od turnira u Podgorici?

-Naša očekivanja na turniru u Podgorici su na prvom mestu, borbenost i dobra igra našeg tima. Sve ekipe će doći sa istim ciljem, naravno to je medalja, tako da od nas očekujem da se predstavimo na najbolji mogući način i da se vratimo u Požegu sa medaljama!

Tokom sezone ste imali veliku podršku navijača, a šta će učešće na F4 značiti za popularizaciju ženske košarke i sporta uopšte u Požegi?

-Naša publika je već pokazala koliku podršku dobijamo od njih i šta im znači ženska košarka. A samim tim učešće na F4 biće podstrek novim mlađim generacijama za bavljenje košarkom, takođe i popularizacije sporta uopšte u Požegi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here