Olga Stepanović četvrta najkorisnija igračica WABA lige, drugi strelac i najbolji trojkaš

Olga Stepanović, košarkašica šabačke Duge, četvrta je najkorisnija igračica WABA lige ove sezone.

Kapiten Duge je u proseku imala 15.6 indeksnih poena. MVP regularnog dela sezone je Dragana Živković iz Budućnosti sa 20.3 indeksna poena po utakmici, a ispred Stepanovićeve na listi su još Lea Miletić iz Zagreba i Sara Lumis iz Celja.

Visoko mesto na ovoj listi, tačnije osmo, zauzima mlada 17-godišnja košarkašica Vojvodine 021 Lana Marić. Ona je u proseku beležila 14.4 indeksna poena.

Olga Stepanović je i drugi najbolji strelac lige sa prosečnih 16 poena po meču. Ispred nje je samo Lea Miletić iz Zagreba sa 17.1 poenom po utakmici. Šareka Meknil iz Vojvodine je peta sa 15.1 poena po utakmici, a u prvih deset je i Kortni Klivlend iz Duge sa 13.4 poena u proseku.

Stepanovićeva je najbolji trojkaš lige sa 2.6 postignutih trojki po utakmici. Druga je Marina Ristić iz Orlova sa 2.3 trojke po meču, a visoko su kotirane Šareka Meknil iz Vojvodine na šestom i Bojana Škundrić iz Duge na sedmom mestu.

Regionalna WABA liga izdala je elektronski bilten u kome je sažela statistiku ligaškog dela sezone a što možete videti OVDE.