Potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković posetila Prokuplje

Potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije zadužena za žensku košarku Ana Joković posetila je u društvu predsednika regionalnog košarkaškog saveza Južne Srbije Vuleta Vukovića i generalnog sekretara Košarkaškog saveza Južne Srbije Veselina Marjanovića, kao i članova Nadzornog odbora regionalnog košarkaškog saveza Južne Srbije Milorada Popovića i Bobana Petrovića, posetila je gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića.

Pozdravljajući prisutne gradonačelnik Aranđelović je izrazio zadovoljstvo posetom i naglasio da mu je čast da ima priliku da ugosti veliko ime srpske košarke Anu Joković, kao i da mu predstavlja zadovoljstvo da sa predstavnicima Košarkaškog saveza Srbije razgovara o njihovim planovim, kao i o aktivnostima lokalne samouprave u Prokuplju na omasovljenju sporta i podsticanju mladih da se što više bave košarkom koja je bila i ostala jedan od vodećih sportova na našim prostorima.

– Grad Prokuplje kao prestonica sporta poznat širom Srbije i u regionu, kao rasadnik velikih sportskih talenata i velikih sportista počev od boksa, košarke, rukometa i drugih sportova, oduvek je voleo da ugosti sportiste i bude organizator i dobar domaćin sportskim događajima. Košarkaški klubovi su godinama unazad ponos grada Prokuplja i bez obzira na to što je u poslednje vreme košarka manje zastupljena nego ranije, za nju još uvek vlada veliko interesovanje mladih, a mi kao lokalna samouprava učinićemo sve da se taj sport ponovo omasovi i dati priliku devojčicama i dečacima da se njime uspešno bave – istakao je gradonačelnik Aranđelović za www.prokuplje.org.rs .

Ana Joković se zahvalila gradonačelniku na prijemu, naglasila da nije prvi put u Prokuplju, kao i da se u tom gradu uvek prijatno oseća.

– Ženska košarka bi ovde, kao i svuda širom Srbije, mogla da bude više zastupljena. Uspesi koje postiže naša reprezentacija trebalo bi da budu podstrek mladima da se bave košarkom, posebno na jugu Srbije odakle su ponikla mnoga velika košarkaška i druga sportska imena – poručila je potpredsednica KSS za žensku košarku.

Predsednik regionalnog košarkaškog saveza Južne Srbije Vule Vuković rekao je:

– Košarkaški savez Južne Srbije podržava sve akcije i sva košarkaška takmičenja naših sportista, počev od juniora, kadeta, seniora i to na svim nivoima, tako da se može reći da smo aktivni 365 dana u godini… Sve to daje dobre rezultate i naši sportisti, zahvaljujući pažnji koja im se poklanja, postižu velike uspehe…

Vuković se zahvalio na podršci gradonačelniku Prokuplja Milanu Aranđeloviću i lokalnoj samoupravi i izrazio nadu da će se ta saradnja i ubuduće nastaviti na obostrano zadovoljstvo i korist prokupačkih košarkaša i košarkašica, a i svih ostalih prokupačkih sportista.