Lana Marić dominantna u WABA ligi u skokovima

Iako je nedavno tek napunila 17 godina, mlada Lana Marić iz Vojvodine 021 je bila apsolutno dominantna u regionalnoj ligi u skokovima.

Marić je najbolji skakač lige sa prosekom 8.6 skokova po utakmici. Takođe je najbolji defanzivni skakač sa 5.6 skokova po meču, ujedno je i na deobi prvog mesta po ofanzivnim skokovima sa 3.1 skokom po meču.

Žaklina Janković, kapiten Vojvodine, treći je najbolji skakač lige sa 7.2 skoka po meču. Višnja Stefanović iz Budućnosti je četvrta sa 7.1 skoka po meču, a u vrhu su još Tijana Jelić iz Duge sa 6.9 skokova po utakmici, Olga Stepanović iz Duge sa 6.5 skokova po utakmici, koliko ima i Destini Tompson iz Vojvodine.

Žaklina Janković je na četvrtom mestu najboljih defanzivnih skaakača sa 4.9 skokova po utakmici, a u vrhu su još Olga Stepanović (4.6), Tijana Jelić (4.4), Višnja Stefanović (4.4).

U ofanzivnim skokovima Destini Tompson je na trećem mestu sa 2.9 skokova po meču, ispred Višnje Stefanović, Tijane Jelić, Tine Selaković i Žakline Janković.

Regionalna WABA liga izdala je elektronski bilten u kome je sažela statistiku ligaškog dela sezone a što možete videti OVDE.