Lena Radulović uoči F4 u Podgorici: Požrtvovanost i energija su ključ za Celje

ŽKK Vojvodina 021 u svom trećem učešću u regionalnoj WABA ligi prvi put je izborila učešće na završnom turniru.

Ima neke simbolike u broju tri kada je Lena Radulović u pitanju jer je upravo pre toliko godina stigla u redove crveno-belog tima iz Novog Sada i trenutno je, uz Katarinu Jakovljević, igračica sa najdužim stažom u timu.

Sa pet asistencija po utakmici, Radulović je treća na listi asistenata u ligi, a značajan doprinos uspehu svog tima doprinela je sa 9.6 poena po utakmici, kao i tri skoka po meču.

O dosadašnjem delu sezone, provereni plejmejker Novosađanki kaže.

-Sezonu smo počeli sa nekim porazima koje nismo očekivali. Ambicije su nam u početku bile da budemo u sredini tabele. Ali, kako je sezona odmicala i kako smo počeli da dižemo igru, ciljevi su nam se povećali, a to je da budemo učesnici završnih turnira u svim takmičenjima. Dobili smo neke bitne utakmice i uspeli smo da izborimo Fajnal-for i u jednoj i u drugoj ligi. U WABA ligi smo obezbedili završnicu četiri kola pre kraja. Jedino nam je kup ostao neprežaljen, ali sve u svemu imamo lepu sezonu.

Vojvodina u petak putuje u Podgoricu, gde će u subotu protiv Celja igrati u polufinalu Fajnal-fora WABA lige.

-Prošle sezone smo od Celja izgubili obe utakmice. Nisu nam ležali. Imaju dobru ekipu, sa dobrim trenerom. Igraju lepu košarku. Tamo smo izgubili sa velikom razlikom, ali ovde smo na neku našu veliku energiju i veliku požrtvovanost uspeli da dobijemo. Bilo je to neverovatno jer smo i tada imali igračice koje nisu igrale zbog povreda, dok su neke igrale sa povredama. Bila je to stvarno naša dobra utakmica i na osnovu nje možemo da pokušamo da napravimo iznenađenje u polufinalu. Ne važimo za favorita, ali možda napravimo iznenađenje. Pa što da ne uđemo u finale.

Radulović će u Podgorici voditi veliku bitku na svojoj poziciji protiv mladih, ali prekaljenih igračica Celja.

-Sviđa mi se kako igra Bartelme. I Čeh dobro razigrava. Imaju dobru, atletsku ekipu, mnogo trče i igraju agresivno. Biće nam teško, posebno uz ove povrede koje nas muče, ali daćemo maksimum da probamo da izvučemo pobedu i uđemo u finale.