Očekivanja u Kraljevu pred završni turnir kadetkinja

Možda jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnje Tirglav kadetske lige Srbije je upravo mlada ekipa Ženskog košarkaškog kluba Kraljevo. Jak radi i posvećenost je ono što krasi ekipu Kraljeva, a kadetski završni turnir isčekuju sa nestrpljenjem.

0
1045

Kadetski završni turnir biće održan od 21. do 23. maja u Beogradu, domaćin će biti Crvena zvezda i hala Basket city.

Košarkašice Kraljeva u četvrtfinalu se sastaju sa ekipom Rasa, o kojoj i trener Kraljeva, Tamara Bajić, ima samo reči hvale.

„Čestitala bih svim ekipama koje su zasluženo izborile plasman na završni turnir. Posle 22, nimalo lake utakmice u ligaškom delu, na završni turnir idemo da opravdamo zašto smo najveće iznenađenje u ligi. Veoma sam ponosna na moje igračice. Uspele smo da ostvarimo 9 pobeda u drugom delu sezone i završimo regularni deo na 5. mestu, a ta pozicija nam daje za pravo da verujemo u još veći uspeh. U četvrtfinalu se sastajemo sa odličnom i nezgodnom ekipom Rasa, na čelu sa iskusnim trenerom. Očekujem težak meč, kao i maksimalno zalaganje i borbenost moje ekipe. Svim ekipama želim puno sreće, bez povreda i neka pobedi najbolji.“

Kapiten ekipe i jedna od igračica koja ima ovogodišnje seniorsko iskustvo, Dijana Arsović, očekuje tešku i zanimljivu utakmicu.

„Kada bi pogledali malo unazad i prisetili se samog početka sezone, video bi se ogroman napredak i smatram da smo apsolutno zaslužile da budemo ovde gde smo sada. Što se tiče turnira, sigurno još jedno novo iskustvo, na kojem radimo punom parom. U petak igramo protiv nama dobro poznate ekipe Rasa, sa kojom smo se sastali dva puta u regularnom delu sezone. Biće to teška i veoma zahtevna utakmica gde se nadamo najboljem. Sve ekipe su vrlo kvalitetne, i svaka od njih je zaslužila da bude na ovom završnom turniru. Srećno svim ekipama!“

Sastav ŽKK Kraljeva za završni turnir: Dijana Arsović (kapiten), Tara Biočanin, Anastasija Radovanović, Jordanka Zirić, Anastasija Stojanović, Teodora Stojanović, Jovana Pejčinović, Anđela Janić, Sara Đorović, Andrea Vasiljević, Tamara Stanišić, Andrea Nedeljković. Trener ekipe Tamara Bajić, pomoćni trener Jovana Čkovrić.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here