Očekivanja u SPD Radničkom pred završni turnir pionirki

Ženski košarkaški klub Radnički iz Kragujevca osnovan je 1967. godine uz saglasnost sportskog društva Radnički. U prvoj deceniji 21-og veka, Radnički je uglavnom igrao B ligu, da bi se 2009. godine vratio u Prvu ligu i od tada je stabilan prvoligaš. Klub trenutno ima tri selekcije, pionirsku, kadetsku i seniorsku, a upravo su pionirke obezbedile učešće na završnom turniru.

0
712

Sezone 2013/2014. ekipa Radničkog iz Kragujevca bila je prvak države. Tadašnja generacija 1999/2000, predvođena trenerom Brankom Zečevićem, upravo u Kragujevcu, zauzela je prvo mesto na završnom turniru.

O protekloj sezoni, očekivanjima u taboru Radničkog pred predstojeći završni turnir, razgovarali smo sa trenerom pionirki Radničkog, Goranom Jovovićem.

„Pionirska selekcija Radničkog je jedna od najperspektivnijih generacija u poslednjih nekoliko godina u klubu. Devojčice rođene 2006. i 2007. godine, svojim trudom, radom i zalaganjem zaslužile da budu prve u regionu i plasiraju se na državno prvenstvo. Celokupan rad tokom godine bio je usmeren ka tom cilju. Sada, kada smo to uspeli, utisci su fantastični, pogotovo nakon finalne utakmice sa Sistemom 2000 iz Smederevske Palanke, gde su deca pokazala svoj kvalitet. Tu se ne zaustavljamo, nastavljamo da treniramo i spremamo se za završni turnir. Tamo će biti 8 najboljih ekipa iz cele Srbije. Svakako su favoriti ekipe iz Beograda, pre svega Crvena zvezda i Art basket. Mi ćemo se potruditi da ostavimo što bolji utisak i da napravimo što bolji rezultat.“

Ekipu SPD Radničkog iz Kragujevca predstavljaju sledeće igračice: Đorđević Nevena (kapiten), Biševac Eleonora, Bogdanović Jana, Davidović Nikoleta, Marković Sara, Petronijević Nina, Vulović Marija, Aleksić Aleksandra, Filimonović Nina, Garić Kristina, Janković Iva, Brzaković Anđelija, Andrić Milica i Dumanović Tatjana. Pored trenera Gorana Jovovića, sa ekipom radi i pomoćni trener Milošević Kristina.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here