Radnički iz Beograda počeo sa pripremama za sezonu, ali i sa organizacijom turnira u godini velikog jubileja

Ekipa Radničkog iz Beograda u izmenjenom sastavu počela je pripreme za sledeću sezonu, kada će se takmičiti u Drugoj ženskoj ligi.

0
741

Nakon što je prvenstvo naglo prekinuto zbog epidemije korona virusa, postojala je velika dilema oko toga kako će se u narednom periodu odvijati sportski život, a samim tim je i pripremni period ekipa bio pod znakom pitanja. Ipak, sportski život se polako stabilizuje i klubovima je omogućeno da počnu sa pripremama za narednu sezonu.

Radnički će pripremni period održati u Beogradu, a treninzi će se odvijati kako van sale tako i u njoj, kao i prethodnih godina.

„Kompletan pripremni period se održava u Beogradu. Trči se na trim stazi kod Ušća dok treninge sa loptom radimo u našoj hali. Spremamo se za jednu vrstu atomske košarke i u tome nam je izuzetno pomogao Đorđe Krajšnik kao kondicioni savetnik“, istakao je trener Radničkog Filip Borjanović.

U ekipi Radničkog došlo je do velikih promena u odnosu na prethodnu sezonu – došlo je dosta novih igračica koje će svojom energijom i iskustvom pokušati da pomogne klubu da se vrati u sam vrh ženske košarke u Srbiji.

„U odnosu na prošlogodišnji tim ostalo je pet igračica, a dovedeno je i novo mlado jezgro devojaka koje treba da čine osnovu u petogodišnjem programu Radničkog. Nakon prošle godine nama su se ciljevi i ambicije promenili i rešili smo da kompletan klub stavimo na zdrave noge“, dodao je trener Radničkog.

U godini kada Sportsko društvo Radnički proslavlja jedan vek postojanja, ženska košarkaška ekipa stremi pobedama, kako u mlađim tako i u seniorskoj kategoriji.

„Ovogodišnja očekivanja su pobede. Želimo da se borimo za prvu ekipu ali želimo da budemo primećeni i u mlađim kategorijama. Posle dosta vremena izlazimo sa četiri takmičarske selekcije u mlađim kategorijama. Seniorska je peta. Deca sjajno rade i Radnički će ove godine svakako biti porodica i tim koji juriša na svakom polju“, zaključuje trener Filip Borjanović.

U periodu od 12. do 13. septembra, Radnički će organizovati i svoj tradicionalni turnir. Ove godine, turnir neće biti posvećen nekoj od legendi kluba, kao što je bilo proteklih godina, već će biti posvećen svima onima koji se svakodnevno bore protiv korona virusa. Parola ovogodišnjeg turnira biće „Stop Covid“.

Za Radnički nastupaju košarkašice koje su i prošle sezone činile srž ekipe: Vesna Divjak, Kristina Kravljanac, Ana Jovanović, Anđela Mitrović i Marija Stojanović, a od ove sezone pridružile su im se i Marija Todorović (Slobodan agent), Jelena Novković (Karaburma), Jovana Đorđević (Crvena Zvezda), Jovana Vulović (Proleter), Vanja Rašić (Art), Aleksandra Talijan (slobodan agent), Ivana Žigić (Radivoj Korać), Radmila Popović (021), Ivana Kostić (Ivanjica), Ana Čučukov (povratnik).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here