Sistem 2000 prvi put u nacionalnom rangu, uspeh ostvaren u godini velikih jubileja

Ženski košarkaški klub Sistem 2000 iz Smederevske Palanke u narednoj sezoni igraće u Drugoj ligi Srbije, prvi put u istoriji u nacionalnom rangu.

0
683

Sistem 2000 je u minuloj sezoni nadmoćno osvojio prvo mesto u regionalnoj ligi i tako stekao uslov za viši rang. Uspeh tim veći jer klub tek tri sezone nastupa u seniorskoj konkurenciji.

Palančaki klub je veliki uspeh ostvario u godini kada slavi 20 godina postojanja i 50 godina postojanja ženske košarke u gradu.

Trener i osnivač kluba Predrag Stanošević podseća na istorijat kluba koji trenutno ima 135 licenciranih igrača.

Prvih pet godina smo radili isključivo sa dečacima, a zatim smo se preokrentisali na ženske selekcije. Klub je osnovan 2000. godine i od tada neprekidno učestvuje u takmičenjima KSS. Tri kadetske reprezentativke su ponikle u ovom klubu, a sa sestrama Katanić smo osvojili dve bronzane medalje na prvenstvima Srbije za pionirke. Mlađe pionirke 2007/08 godište su bile prvaci regiona Centralne Srbije u prošloj sezoni.“

O nastupajućoj sezoni Stanošević dodaje.

„Kostur tima je ostao skoro isti u odnosu na prošlu sezonu. Nekoliko košarkašica se vratilo u klub posle završetka školovanja, a jedini cilj u ovoj sezoni je sredina tabele s obzirom da je konkurencija veoma jaka. Stručni štab je jači za još jednog trenera, u pitanju je Predrag Peca Jaćimović koji je i šef stručnog štaba.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here