Instagram intervju – MARIJA CVIJOVIĆ, košarkašica Radničkog iz Kragujevca

0
854

Izdvojili smo 15 najinteresantnijih pitanja.

 1. Koja su tvoja očekivanja od tima i koje su tvoje lične ambicije u sledećoj sezoni?

-Kao i uvek, nadam se i borićemo se za to, da ova sezona bude još uspešnija od prethodne. Ambicije kluba se poklapaju sa mojim ambicijama i smatram da je to veoma važno za uspešan nastavak kao i postizanje zajedničkog cilja. U nastavku saradnje ću se svakako potruditi sa dam svoj maksimum.

 1. Mišljenje o sadašnjoj ekipi?

-Ekipa je zaista sjajna, puna energije, ambicija i što je jedna od vrlo bitnih stvari, voljna za saradnju. I van terena, članovi ekipe su stvarno sjajni.

 1. Šta misliš kako će se Radnički kotirati ove godine?

-Iskreno se nadamo i težimo ka najboljem.

 1. Da li ćeš igrati za Mileševku?

-Što se tiče igranja na dvojnu licencu, još uvek nije klub ništa dogovorio sa ekipama koji bi me angažovali da igram za njih.

 1. Za koji klub maštaš da igraš i u koju zemlju bi volela da odeš?

-Volela bih da igram u Španiji, jer mislim da je to jedna od tri najjače lige u Evropi.

 1. Da li misliš da si napravila dobar potez prelaskom u Radnički i da li si zadovoljna radom i atmosferom u klubu?

-Smatram da sam napravila dobar potez prelaskom u Radnički. Imala sam sasvim dovoljno vremena da donesem tu odluku. Što se tiče rada i atmosfere u klubu, sasvim sam zadovoljna, tako da ćemo u nastavku saradnje videti kako funkcionišemo.

 1. Da li postoji neka stvar koju bi promenila u životu?

-Možda bih neke odluke donela ranije… ali većina stvari, pogotovo loših, služi kao lekcija.

 1. Da se ne baviš košarkom, kojim sportom bi se bavila?

-Oprobala sam se u mnogim sportovima, ali je košarka uvek bila na prvom mestu.

 1. Da li je kasno početi trenirati košarku sa 12 godina? Kada si počela da se baviš ovim sportom? U kom klubu si počela?

-Nije kasno početi sa treningom sa 12 godina jer su se sada granice godina promenile i igrači kreću i kasnije sa treningom. Košarkom sam počela da se bavim sa 10 godina. Moj prvi klub je Mileševac iz Prijepolja.

 1. Da li je naporan život jednog sportiste? Podrazumeva li takav život mnogobrojna odricanja ili se ipak može naći vremena za sve?

-Moram priznati da jeste naporan. Odricanja su neminovna, ali svakako uz dobru organizaciju se može sve postići. Najbitnija je želja.

 1. Kako je na tebe uticala situacija sa virusom Covid-19? Da li ti je bilo teško da treniraš u izmenjenim uslovima?

-Mislim da je situacija koja nas je zadesila vezano za Covid-19, uticala loše na sve sportiste, pa i na mene. Uslovi su bili svedeni na minimum, pa samim tim i naša aktivnost i sama angažovanost. Povratak nakon karantina je bio težak, ali brz i efikasan.

 1. Koliko dugo igraš u Radničkom?

-Igrala sam 4 godine u KŽKK RADNIČKI 2016. Ovo će biti prva godina u ŽKK RADNIČKI.

 1. Da li si zadovoljna uslovima u klubu?

-Što se tiče uslova u klubu, naravno da sam zadovoljna. Svi članovi kluba su maksimalno korektni, što je i najbitnije, tako da se dogovor lako postiže.

 1. Kako ti se čini ekipa?

-Naravno, ekipa je sjajna. Smatram da je jedan od ključnih karakteristika sportista, prilagodljivost. Pojedine igračice poznajem od ranije, neke sam tek upoznala. Ali celokupan utisak je zadovoljavajuć.

 1. Da li si se prilagodila novoj ekipi?

-Pre svega, veoma mi je drago što ću biti član ekipe Radničkog. Obzirom da pojedine igračice poznajem veoma dugo, bilo je lako prilagoditi se i uklopiti. Imam samo najbolje pohvale za tim. I veliko mi je zadovoljstvo biti deo ovakvog tima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here