Ženska 3×3 reprezentacija Srbije putuje u Andoru na kvalifikacije za EP

Ženska seniorska 3x3 reprezentacija Srbije u petak 22. juna putuje u Andoru na kvalifikacije za FIBA 3x3 Evropsko prvenstvo, koje se održavaju 23. i 24. juna 2018.

Naš tim će na ovom turniru nastupiti u sastavu Biljana Pešović, Mirjana Beronja, Jefimija Karakašević i Marina Marković, predvođen selektorom Oliverom Krivokapić Dragićević.

Na kvalifikacionom turniru u Andori učestvuje devet ekipa, podeljenih u dve grupe. Srbija je u B grupi sa Letonijom, Estonijom i Mađarskom, dok su u A grupi Italija, Grčka, Španija, Azerbejdžan i Andora.

Naše košarkašice prvi meč igraju u subotu 23. juna u 11.30 protiv Mađarica, što bi mogao da bude najvažniji i najteži meč u grupi. U međusobnim susretima sa Mađaricama, naše devojke imaju skor 2-1.

Sistem takmičenja je takav da u grupi igra svako sa svakim, a prvoplasirane ekipe obezbeđuju direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Drugoplasirane i trećeplasirane ekipe iz grupa međusobno se ukršataju po sistemu A2-B3 i A3-B2, a pobednici ovih duela takođe dobijaju „vize“ za EP u Bukureštu.

Sve mečeve kvalifikacija košarkašica za EP moći ćete uživo da pratite na youtube kanalu FIBA 3×3 na

https://www.youtube.com/user/3x3planet

Evropsko prvenstvo u 3×3 košarci za seniorke i seniore održaće se u Bukureštu od 14. do 16. septembra 2018. godine.