Mlada ženska reprezentacija Srbije otputovala na turnir u Španiju

Mlada ženska reprezentacija Srbije, igračice rođene 1998. godine i mlađe, otputovala je danas u Španiju, gde će od 22. do 24. juna učestvovati na veoma jakom turniru.

Ovaj turnir će biti jedna od glavnih provera za za Evropsko prvenstvo koje se od 7. do 15. jula održava u Šopronu (Mađarska). Turnir se održava u Ferolu, a rivali našem mladom timu, pored domaće selekcije, biće još Holandija i Mađarska.

„Iza nas su četiri nedelje napornog rada. Najpre smo bili deset dana na Zlatiboru, gde je bio akcenat na fizičkoj spremnosti, da bi se zatim po povratku u Beograd mnogo detaljnije bavili samom igrom. Nestrpljivo smo čekali prve kontrolne utakmice protiv selekcije Slovačke. Ostvarili smo dve uverljive pobede, iako smo mnogo više prikazali u prvom duelu. Najvažnije je da devojke odlično rade, imaju dobru energiju i želju za napredovanjem na svakom treningu.“ – istakao je Miloš Pavlović, selektor ženske U20 selekcije Srbije.

Turnir u Ferolu biće prava provera svega do sada urađenog.

„Želimo da vidimo gde smo u ovom trenutku, da otklonimo sve nedostatke, a da još više negujemo one dobre stvari. Imaćemo u Španiji kvalitetne protivnike, koji će nam dati jasnu sliku o mogućnostima ovog tima. Najviše ćemo raditi na planu samopouzdanja, što će biti veoma važno za predstojeći šampionat u Mađarskoj.“ – zaključio je Miloš Pavlović.

 

Prethodni tekstŽenska 3×3 reprezentacija Srbije putuje u Andoru na kvalifikacije za EP
Sledeći tekstMarta Vulović pojačala Crvenu Zvezdu