Intervju sa Marinom Marković

Marina Marković, srpska reprenzetativka u basketu 3x3, predstavljaće jednu od četiri igračice koje će nastupati u kvalifikacijama basketa 3x3, koje će se održati u Andori 23-24 juna.

Najveća provera naše reprezentacije bila je na prestižnom turniru u Kini, koji se održao od 26. do 28. maja u gradu Chengdu. Naše devojke su zauzele 3. mesto.

“Prezadovoljne smo bile organizacijom I dočekane zaista sjajno. To je bio prvi challenger za žene I samim tim prvi internacionalni turnir za nas.”

Pored Kine, devojke su nastupale I na raznim turnirima, ali Marina kaže da je ovaj turnir bio ipak najznačajniji I da su puno koristi imale od nastupa na njemu.

“S’obzirom da je bio veoma jak turnir, mislim da smo stekle to dodatno iskustvo što nam je falilo I da smo dosta naučile od naših protivnica, koje su zaista kvalitetne. Još nam je dodatno I značilo jer smo nastupale zajedno I sa muškarcima, I imale smo I od njih dosta da naučimo i da se savetujemo.”

O samom turniru Marina ima samo reči hvale.

“Turnir je bio vrhunski organizovan I do sada se naš tim nije susretao sa takvom organizacijom I ozbiljnošcu. Učestvovale su ekipe poput Australije, KIne, koje su jedne od najboljih u svetu, I to dovoljno govori o sjajnoj organizaciji. Grad I sama Kina su prelepi, uspele smo malo da obiđemo I upoznamo se sa njihovom kulturom.”

Pored Kine, naše devojke su učestvovale I na turniru u Mađarskoj, kao I na svim turnirima po Srbiji.

“Mislim da je ovo jako dobra priča I da ce biti sve bolje I bolje u narednim godinama. Zahvalila bih se I košarkaškom savezu Srbije koji nam je najveća podrška. Ovo je najmlađi Olimpijski sport I smatram da smo mi, Srbija, na dobrom putu da u budućnosti imamo još jednog standardnog predstavnika na svim prvenstvima I Olimpijskim igrama.”