Ekipa Dream team pobednik ženskog 3×3 Roda prvenstva Srbije

U nedelju 17. juna 2018. održan je završni turnir ženskog Roda prvenstva Srbije „Ada women’s challenge“ u dvorani “Mega factory”.

Na turniru je u kategorijama U12, U15, U18 i seniorke (Queen) učestvovala 31 ekipa.

U kategoriji seniorki bilo je osam ekipa. Pobednik turnira i šampion Srbije za 2018. godinu je ekipa Dream team, koja je savladala ekipu Prelepotica rezultatom 21:20. Trećeplasirana je ekipa Beograd.

Za Dream team su nastupale Biljana Pešović, Marina Marković, Jefimija Karakašević I Mirjana Beronja. Prelepotice su bile u sastavu Jovana Stojanović, Jelena Budimir, Milica Inđić I Marina Radović. Trećeplasirana ekipa Beograda je bila u sastavu Iva Roglić, Milica Mitrović I Emeše Vida.

U kategoriji U12 učestvovalo je šest ekipa. Pobednik turnira je ekipa Stara Pazova koja je u finalu pobedila ekipu Zvezdice rezultatom 14:11, dok je treća bila ekipa Hajdučice iz Negotina.

Kategorija U15 imala je najviše utakmica, zbog najviše prijavljenih ekipa – deset. Ekipa Stara Pazova savladala je u finalu ekipu Racko rezultatom 14:1, dok je treća bila ekipa Trio za Rio.

U kategoriji U18 učestvovalo je sedam ekipa. Pobednik je ekipa ŽKK Srbobran, koja je rezultatom 15:6 savladala ekipu Hajdučice Negotin, dok je treća bila ekipa ekipa Đus.

Prvo mesto kod seniorki je dobilo nagradu u iznosu od 60.000 dinara, drugo mesto 20.000 dinara, treće mesto 10.000 dinara.