Fondacija Nataše Kovačević poklonila lopte domovima za nezbrinutu decu i školi

Košarka kao škola života…

Zajedno sa našom košarkašicom Jovanom Vukoje, Nataša Kovačević je održala promotivni trening košarke deci iz te škole zajedno sa decom iz domova za decu bez roditeljskog staranja, „Jovan Jovanović Zmaj“, Moša Pijade i „Drinka Pavlović“.

Njih dve su zatim u svečanoj sali govorile o svojim motivima da se bave sportom, koliko je sport važan za zdrav život i koliko pomaže ljudima da se nose sa izazovima sa kojima se svakodnevno susreću.

Više od 200 dece slušalo je predavanje, a zatim, u više nego prijatnom druženju, postavljalo razna pitanja puna dva sata. Fondacija je donirala ukupno 15 košarkaških lopti: deset domovima za nezbrinutu decu, a pet OŠ „Laza Kostić“ čiji je direktor, Milorad Jauković, svesrdno podržao ovu akciju.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine – „Zvečanska“, Zoran Milačić, imao je velikog udela u ovoj akciji s obzirom da je inicirao I pomogao da se okupe deca iz domova.

Nataša Kovačević i Jovana Vukoje su trenutno uključene u FIBA Time-out program dok je ova akcija pokrenuta kao deo tog projekta. Glavna poruka programa „Košarka kao škola života“ jeste da sport treba da bude dostupan svima.

Kurir sport

Prethodni tekstPotpredsednica KSS Ana Joković dobitnik plakete grada Loznice
Sledeći tekstEkipa Dream team pobednik ženskog 3×3 Roda prvenstva Srbije