Intervju – MARINA RADOVIĆ, košarkašica Sloge iz Požege

Košarkašice Sloge iz Požege na pauzu između dva dela sezone otišle su plasmanom u gornji deo tabele u ŽKLS, a u svom debitantskom nastupu u WABA ligi obezbedile Superligu i šansu da se eventualno nađu i na F4.

0
1285

Jedna od nosilaca ekipe je Marina Radović. Iskusna košarkašica je među vodećim strelcima i skakačima ekipe u obe lige, a svoju požrtvovanost pokazuje i kroz činjenicu da ima u proseku po dve osvojene lopte i asistencije.

Sa Marinom smo napravili presek prvog dela sezone.

Polusezonu u prvenstvu Srbije ste završili u gornjem delu tabele. Da li je plej-of dostižan u drugom delu?

-Prvi deo u prvenstvu Srbije završili smo na deobi petog mesta sa šest pobeda i pet poraza, tako da i dalje imamo priključak za mesta koja vode u plej-of. Ipak, pred nama je veliki broj utakmica, u svaku ćemo ući maksimalno motivisani i ići na pobedu, tako da verujem u pozitivan rezultat.

Kada je WABA u pitanju, u konkurenciji ste za F4. Kako ocenjujete svoje šanse u ovom takmičenju?

-Ovo je prvi put u istoriji kluba iz Požege da se igra WABA liga. Već plasmanom među osam najboljih timova smo pokazali da nismo slučajano tu i da možemo ravnopravno da se suprotstavimo najboljim timovima iz regiona. Utakmice koje nam predstoje neće biti nimalo lake, ali to nam je dodatni motiv da budemo još bolji i da ostvarimo što bolji rezltatat u našoj debitantskoj sezoni.

Kakve su ti impresije o kvalitetu obe lige?

-U ovom formatu takmičenja, gde se igraju dve utakmice nedeljno, obe lige zahtevaju pre svega veliku fizičku spremnost, nema lakih protivnika i nijedna utakmica nije unapred dobijena. Obe lige imaju odlične timove i pojedince, tako da je kvalitet na jako visokom nivou.

U kojoj meri si zadovoljna svojim učinkom?

-Ovo je moja treća sezona u dresu Sloge i iz sezone u sezonu pružam sve bolje partije, ali uvek postoji prostor za dodatni napredak. Kako je ovo timski sport, svaki uspeh je uspeh cele ekipe.

Pored nekoliko iskusnijih, ekipu čini i priličan broj mladih igračica. Kao neko sa velikim iskustvom, koje savete im daješ?

-Da, ekipu čini veliki broj mladih igračica, koje su pre svega sjajne osobe, a takođe imaju veliki košarkaški potencijal što pokazuje i poziv u seniorski tim reprezentacije Srbije za Marinu Marčetić i Dijanu Arsović. Pre svega, mi provodimo dosta vremena zajedno i funkcionišemo kao jedna porodica, tako da jedna drugu podržavamo kako na terenu, tako i van njega.

Sarađuješ sa trenerom Sašom Mateničarskim koja ima bogato iskustvo. Koje su neke lekcije koje je preneo na vas? Na čemu posebno insistira u igri?

-Ovo je treća godina kako sarađujemo zajedno. Dosta pažnje se polaže na dobroj fizičkoj spremi kako bi što bolje mogli da odgovorimo zahtevima koji se baziraju na agresivnoj odbrani i brzoj tranziciji sa dosta trčanja.

Koliko vam znači velika podrška sa tribina koju imate?

-Požega je malo mesto, ali sa fantastičnom publikom koja poznaje košarku. Ona uvek prepozna situaciju kada je potrebno da nas dodatno motiviše svojom energijom. Slobodno mogu reći da je to naš šesti igrač, kako na domaćem terenu, tako i na gostovanjima. Koristim ovu prilku da im se zahvalim na podršci koju nam pružaju, da ih pozovem da dođu u još većem broju, a mi ćemo im se odužiti dobrim partijama na terenu.

Kako provodiš vreme van košarke?

-Svaku priliku koristim da se dobro odmorim i provedem kvalitetno vreme sa svojom ćerkicom Anjom.

Lina karta
ime i prezime: Marina Radović
datum i mesto rođenja: 03.04.1994. Beograd
pozicija: Krilni centar
visina: 182cm
klubovi: Crvena zvezda, Karaburma, Novosadska ŽKA, Partizan, Sloga Požega
škola/ fakultet/posao: Završila Mašinski fakultet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here