Intervju – DIJANA MESAROVIĆ, trener Proletera Novi Sad

Ekipa Proletera iz Novog Sada, kao novajlija u Drugoj ligi Srbije, prethodne sezone, bila je ravnopravni protivnik svim ekipama i sezonu završila sa odličnim učinkom.

0
506

Nova sezona je pred nama, a ekipa Proletera NS ulazi u sezonu sa dosta promena u igračkom kadru, ali trener ekipe, Dijana Mesarović sa puno optimizma dočekuje start lige.


U prvom kolu, Proleter NS u možda i derbiju kola dočekuje Radnički iz Beograda
.
„ŽKK Proleter Novi Sad ima jasno definisan plan priprema koji su uključivali intenzivne treninge fokusirane na fizičku spremu, tehniku, ali i timsku energiju. Treneri ekipe su formirali novi tim sa podmlađenim sastavom. U okviru stučnog štaba takođe ima izmena, u vidu  novog kondicionog trenera, koji sa značajnim iskustvom dodatno osnažuje tim pred početak nove sezone, omogućavajući nam da optimizujemo treninge i unapredimo performanse igračica. Dodatno, radimo i na analizi prethodne sezone kako bismo identifikovali oblasti za poboljšanje.
Velika pažnja se posvećivala pripremama i prevenciji u cilju izbegavanja povreda igračica, jer nam je zdravlje i sigurnost naših sportistkinja na prvom mestu, a što je ključno za održavanje visokog nivoa performansi tima tokom cele sezone. Cilj priprema je bio sa se maksimalno spremimo za izazove u novoj sezoni.“ rekla je za naš sajt alfa i omega ekipe iz Novog Sada, trener Dijana Mesarović.


„Pripremne utakmice su nam pomogle da testiramo našu igru i strategije, kao i da se bolje upoznamo kao tim, posebno, imajući u vidu činjenicu da imamo podmlađenu i rekonstruisanu ekipu, kojoj je potrebno određeno vreme da profunkcioniše kao tim. Dosadašnjim delom smo zadovoljni, tim se dobro uklapa i napreduje. Uspeli smo da stvorimo dobru hemiju među igračicama, što je ključno za naš razvoj ekipe, posledinčno i za uspehe na terenu. Što se tiče prelaznog roka, još uvek razmatramo mogućnosti za dodatna pojačanja, kako bismo dodatno ojačali tim i ostvarili naše velike ambicije.“


Pitali smo i trenera kakve su ambicije ekipe u sezoni 2024/2025.

„Ambicije koje smo definisali za narednu sezonu su, prema našem uverenju, veoma visoke, ali realne i svakako dostižne. Želimo da kroz borbu sa ekipama iz druge lige, steknemo neophodno iskustvo i budemo dostojna ekipa ovog ranga, te i potvrdimo da smo zasluženo izborili mesto u drugoj ligi takmičenja. Sa novim, podmlađenim sastavom i podrškom iskusnog kondicionog trenera, cilj nam je da pokažemo napredak u igri i stvorimo tim koji će biti konkurentan na duže staze. Verujemo u naš potencijal i radujemo se izazovima koji su pred nama.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here