U18 reprezentacija počela pripreme za EP u Portugaliji

U18 reprezentacija otputovala je na Divčibare, gde će obaviti prvi deo priprema za Evropsko prvenstvo u Matošinjosu, Portugalija (3-11. avgust).

0
1268

Naše devojke će na Divčibarama ostati do 4.jula, da bi tri dana kasnije pripreme nastavile u Banji Koviljači.

U svojoj staroj bazi naše najbolje juniorke odigaće i prve prijateljske utakmice, dve sa Slovenijom (12. i 13. jula) i dve sa Crnom Gorom (20. i 21. jul). Od 23. do 27. jula očekuje ih turnir u Francuskoj, na kome će osim sa slekcijom domaćina, igrati još protiv Turske i Poljske.

Završni deo priprema naš tim će aviti u Beogradu. Put u Portugaliju planiran je za 1. avgust.

Selektor Milan Vidosavljević za ovu akciju okupio je tim u sastavu: Minja Aranđelović, Jana Vesić, Teodora Simončević, Mia Đorović, Sofija Todorović, Ana Jovanov, Tara Dacić, Mina Đurđević, Imana Ćosović, Jovana Popović, Aleksandra Aleksić, Valentina Zarić, Lana Brenjo, Katarina Tučić, Hana Predojević, Angelina Davorija.

Pred početak priprema, selektor Vidosavljević je rekao:
– Radujem se još jednom letu sa reprezentacijom, uvek je lepo raditi sa najtalentovanijom decom koju Srbija ima u ovom trenutku. Imali smo malih problema oko sastava igračica na samom startu, Lana Marić ni ove godine neće igrati, a Milica Dragičević je sa U20 selekcijom, videćemo kada će nam se ona priključiti. Naravno, to ne umanjuje našu obavezu da na Prvenstvu pružimo maksimum i pokažemo naš puni potencijal. Upravo je to ono što je meni najvažnije. Verujem u ove igračice koje su tu i ubedjen sam da će ovaj pripremni period iskoristiti na najbolji mogući način – rekao je Vidosavljević.

Na Evropskom prvenstvu u Matosinjosu Srbija je u C grupi, sa selekcijama Nemačke, Italije i domaćina, Portugalije. Ukrštamo se sa D grupom u kojoj su: Poljska, Mađarska, Hrvatska i Belgija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here