Seniorke završile visinske pripreme na Zlatiboru

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Srbije završila je visinski deo priprema koji je u prethodne dve nedelje obavljala na Zlatiboru.

0
738

Izabranice Marine Maljković vratile su se u Beograd, a u nastavku leta očekuju iz prijateljski mečevi u Belgiji i Francuskoj pred glavni događaj godine – Olimpijske igre u Lilu i Parizu.

-Zlatibor je i ove godine naša baza za sticanje snage. To je mesto gde radimo mnogo na fizičkoj pripremi, ali isto tako i na detaljima naše igre. Smatram da smo u ove dve nedelje uspele da se još više povežemo, ali i da ispravimo greške koje su bile vidljive na početku priprema u Vršcu. Sve devojke su radile maksimalno i verujem da smo ispunili očekivanja i da smo uradile sve što je bilo zacrtano u planu na početku – rekla je srpska reprezentativka Nadija Smailbegović.

Naš tim je na Zlatiboru odigrao dve pripremne utakmice zatvorenog tipa protiv Turske u kojima je uspeo da odnese pobede – 79:72 i 83:80.

Srbija će u Lilu na Olimpijskom turniru biti u grupi A zajedno sa selekcijama Španije, Kine i Portorika. Plasman u četvrtfinale koje će se igrati u Parizu, obezbediće po dve najbolje prvoplasirane ekipe iz svake od tri grupe, kao i dva trećeplasirana tima sa boljim rezultatom. U grupi B su domaćin Francuska, Australija, Kanada i Nigerija, a u grupi C Sjedinjene Američke Države, Belgija, Japan i Nemačka. Olimpijski turnir počinje 28. jula, a Srbija ga otvara duelom protiv Portorika u Vilnev d’Asku na velelepnom Pjer Moroa stadionu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here