Intervju – TIJANA CUKIĆ, košarkašica Proletera 023

Košarkašice Proletera 023 trenutno su na drugoj poziciji na tabeli Druge lige Srbije koja vodi u viši rang takmičenja. Jedna od glavnih karika ekipe trenera Marka Marinkova je Tijana Cukić.

0
903

Tijana Cukić svojim partijama održava ekipu Proletera 023, uz par iskusnijih košarkašica, a ekipa Proletera 023 je jedna od glavnih konkurenata za ulazak u Prvu ligu Srbije. U dosadašnjem delu lige, organizator igre ekipe iz Zrenjanina ima odličan učinak na osnovu koga je vodeći igrač u ligi po broju indeksnih poena.

O prvom delu sezone, ali i o nastavku iste, razgovarali smo sa Tijanom Cukić.

Čestitke na dosadašnjim igrama. Statistika je neumoljiva, ubedljivo si najkorisnija igračica lige. Kako ti vidiš svoj učinak?

Hvala puno na čestitkama! Što se tiče svog ličnog učinka nikada nije primaran i nikada ne igram zbog njega, košarka je timski sport tako da je ova pojedinačna nagrada ustvari rezultat mog celog tima. I baš iz tog razloga jedino što me zanima je broj asistencija 😁

Gde pronalaziš svoj najveći motiv za dobre igre?

Kod mene motiva nikada ne manjka kada je košarka u pitanju, ali naravno izdvojila bih kao najveći motiv moju porodicu i prijatelje koji pomno prate naše utakmice iz prvih redova i najveća su mi podrška. Sestrić Miloš je sada dovoljno velik da prati utakmice i to me jako raduje!

Vidiš li u nekom segmentu svoje igre još prostora za napredak?

(Malo sam stara za napredak 😅). Fizička spremnost je nešto na čemu bih volela da poradim i na šta „kukam“ posle svake utakmice.

Pomenuli smo statistiku, ona kaže da su tri najkorisnije igračice trenutno iz Proletera 023. Da li je taj individualni kvalitet najjača strana tima?

Tačno je da su tri vodeće pozicije pripale nama ali najjača strana ovog tima je zajedništvo, to nas je uvek krasilo. Tako da zasluge idu celom timu.

Na poziciji ste koja vodi u viši rang. Je li to zacrtani cilj za drugi deo sezone?

Na početku sezone su bila malo drugačija očekivanja od stručnog štaba u odnosu na to gde se sada nalazimo, pričali smo o sredini tabele. Ali da ne budem lažno skromna i tada je u mojoj glavi cilj bio da se ova ekipa sledeće sezone nađe u prvoj ligi.

Već u prvom kolu u novoj godini igrate možda i odlučujući meč sa Karaburmom. Gde vidite svoje šanse za pobedu?

Ekipa Karaburme je odlučna, mi imamo prednost te prve pobede u međusobnom duelu ove sezone i zato nam je možda malo lakše, takođe igramo na domaćem terenu što nama puno znači.

U ekipi je priličan broj mladih igračica. Kao neko sa velikim iskustvom, koje savete im daješ?

Moj najbolji savet njima je pre svega da uživaju u ovoj igri, da budu srećne na terenu, jer to je po meni najbitnije. Da rade na sebi, trud se uvek isplati samo da je zdravlja i da ih povrede zaobiđu.

Kako provodiš vreme van košarke?

Vreme van terenu provodim radeći u jednoj privatnoj firmi. Kada sam slobodna volim da budem okružena svojom porodicom i prijateljima, takođe momak i ja uživamo u vožnjama motorom i dosta putujemo.

Lična karta: ime i prezime; datum i mesto rođenja; pozicija; visina; klubovi; škola/fakultet/posao (trenutno)

Lična karta:
ime i prezime: Tijana Cukić
datum i mesto rođenja: 11.06.1996. Zrenjanin
Pozicija: plej
Visina: 171 cm
Klubovi: ŽKK Vrbas Medela, Pinkk Pecsi 424 Mađarska, TK Hannover, ŽKK Vojvodina, ŽKK Proleter 023
Posao komercijalista MD International

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here