Ženska U16 reprezentacija otputovala u Izmir na Evropsko prvenstvo

Pred put, selektorka je govorila o učinjenom na pripremama i ambicijama na turniru.

0
720

Posle poslednje pripremne utakmice selektorka Vesna Džuver odredila je tim koji će igrati na Evropskom prvenstvu u Izmiru. To su: Katarina Ristić, Valentina Zarić, Anđela Petković, Aleksandra Aleksić, Hana Predojević, Ana Mutavdžić, Jovana Popović, Katarina Tučić, Ana Pavlović, Maša Jovanović, Lana Brenjo i Milica Dragičević.

Ocenjujući urađeno tokom priprema, selektorka Džuver je rekla:
– Imali smo šest utakmica u pripremnom periodu, po dve protiv Slovenije, Poljske i Hrvatske. Ostvarili smo polovičan učinak. Zanimljivo, uvek smo drugu utakmicu pobedili. Učili smo na greškama, podizali samopouzdanje. Mada mi se iskreno čini da je u tim prvim utakmicama bila prisutna i neka trema, deca kao da se uplaše. A onda sutradan, kad vide šta je i kako, odigraju kako treba. Ali, na Prvenstvu za to nećemo imati vremena, niti prilike. U svakom slučaju, zadovoljna sam odnosom, voljom, motivima, svime što se tiče rada cele ekipe.

Srbija na Evrobasketu startuje u petak, protiv Francuske. U grupi su još Mađarska i Turska.
– Grupa je dosta teška, ali ne odustajemo. Idemo tamo da damo maksimum i da se izborimo za što bolju poziciju. U grupi smo sa prošlogodišnjim prvakom – Francuskom – protiv koje igramo prvu utakmicu, tu je i domaćin, kao i Mađarska, petoplasirana tim od prošle godine, koja je tradicionalno dobra u mlađim kategorijama. Sve ovo nećemo koristiti kao alibi, već je to realnost. Najboljih 12 je izabrano, idemo da damo svoj maksimum.

Kada se priča o ciljevima, selektorka je podvukla:
– Opstanak u „A” diviziji je generalni cilj, ali naše nade su da možemo i nešto više da uradimo. Ali, svakako idemo iz utakmice u utakmicu, sa željom da sa vremenom podižemo nivo i kvalitet naše igre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here