Pet na pet – ALEKSANDRA ALEKSIĆ, košarkašica SPD Radnički

Predstavljamo vam rubriku pet na pet, u kojoj će cilj biti upoznavanje i promocija talentovanih mladih igračica.

0
616

Predstavljamo vam Aleksandru Aleksić, košarkašicu SPD Radničkog iz Kragujevca, koja je na nedavnom završnom turniru igračica do 17 godina dobila nagradu najboljeg strelaca ligaškog dela ženske kadetske lige Srbije 2022/2023.

Ko je najzaslužniji što si zavolela košarku i kako je izgledao tvoj prvi trening?

Jednostavno, od malena me je vukla lopta. Gledajući braću u dvorištu kako igraju, košarka je sama učinila da je zavolim. Prvi put sam uzela loptu u ruke i znala da želim da treniram. Moj prvi trening je bio u Osnovnoj školi „21 Oktobar“. Od oca sam imala podršku tada da počnem da treniram. Na prvom treningu sam se pronašla u tome i shvatila da mi se jako dopada.

Ko ti je bio prvi trener i po čemu ga pamtiš?

Moj prvi trener u školici sporta je bio Bogdan Bogunović uz kog sam napravila svoje prve korake i koji me je uputio na pravi put. Goran Jovović je imao najveću ulogu u mojoj dosadašnjpoj karijeri. Svaki savet od njega je bio jako koristan i dobronameran. Pamtiću ga najviše po savetima.

Koji savet od trenera si do sada zapamtila kao najvažniji?

Trudim se da iz svakog saveta koji dobijem iskoristim ono što je za mene najbolje.

Šta vidiš kao svoje najbolje strane u igri, a u čemu bi volela da napreduješ?

Genralno mislim da imam dobrih strana, ali se trudium i idem ka tome da poboljšam svaki segment igre kako u napadu tako i u odbrani da bih bila kompletan igrač.

Da li imaš uzora/idola među sadašnjim ili bivšim košarkašicama?

Nemam uzora ali mi se sviđa stil igre naših košarkašica koje su u svojim karijerama postigle dosta toga da mi mlađe možemo da vidimo kojim putem treba da idemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here