INTERVJU – TIJANA ZEJAK, košarkašica Mileševke

Jedna od najmlađih košarkašica ekipe MIleševke iz Prijepolja, a jako bitan igrač sa velikom ulogom u ekipi je Tijana Zejak.

0
474

Uz Natašu Bučevac, koja je bez premca najbolji pojedinac u ekipi Mileševke, veliku ulogu imaju i mlađe košarkašice. Jedna od važnih šrafova u mašineriji trenera Nade Cmiljanović Žunić je i Tijana Zejak sa kojom smo razgovarali o samoj sezoni i planovima na dalje.

Da li ste zadovoljni rezultatima ove sezone?

Iskreno, nisam. Očekivala sam malo više, ali nadam se da će se popraviti. Imali smo nekoliko utakmica od kojih smo očekivali više od nas, ali zbog raznih faktora, umora ponajviše, neke sigurne utakmice smo gubile.

Koji su krajnji dometi ekipe u nastavku sezone?

Već 4 godine se borimo i u samom smo vrhu Druge lie, na šta smo veoma ponosni. Ni jedan klub iz Prijepolja se ne nalazi u tako visokom rangu takmičenja, pogotovo ne nekoliko godina zaredom. Uvek se borimo za sam vrh, iako znamo da nemamo finansijska sredstva za još viši rang takmičenja i odlazak u Prvu ligu. To nas ne sputava, uvek se trudimo da damo maksimum. Verujem da će tako i ostati.

Imaš značajnu minutažu ove sezone, kako si zadovoljna svojim igrama?

Ova sezona je za mene najbolja do sada. U suštini sam zadovoljna iako uvek može bolje, u mom slučaju i mora. Zahvalna sam svojim saigračicama i treneru jer iako sam najmlađa imaju poverenja u mene i motivišu me da mogu bolje i više.

U kojim segmentima vidiš mesta za napredak u tvojoj igri?

Dosta dugo treniram, od malih nogu, ali baš zato mislim da treninzi mnogo pomažu da bi se neko usavršio. Naravno, tu je i iskustvo koje dolazi sa utakmicama. Imam dobar tim ljudi oko sebe koji me usmeravaju na pravi način, jer su dosta iskusniji od mene i uvek rado prihvatim i saslušam i savet i kritiku. Tako da se nadam da ću biti još bolja i radiću na tome, neću se zaustaviti ovde.

Imaš iskusnog trenera Nadu Cmiljanović Žunić i nekoliko iskusnih igračica u timu. Koje njihove savete posebno pamtiš?

Mnogo mi znači što su tu i što me one usmeravaju. Ipak, one imaju mnogo više iskustva i znaju šta je dobro za mene. Uvek me guraju napred. Bilo je trenutaka kada sam bila uplašena igre, tek kada sam zaigrala za seniorski tim, ali su me uvek bodrile i pričale da mogu bolje. Kada uporedim sebe u prvoj sezoni seniorske košarke i sada, shvatam da smo svi zajedno uradili dobar posao. I što se mene tiče i što se tiče samog tima. Njihova podrška mi mnogo znači.

U prvi tim si stigla iz podmlatka kluba. Šta nam možeš reći o radu sa mlađim kategorijama u klubu?

Da, ja sam pre dolaska u prvi tim igrala za pionirke, pa juniorke. Pravile smo odlične rezultate i imale smo jedan od najboljih timova i u mlađim kategorijama. Bili smo u vrhu tabele u kojoj god ligi da smo igrale. I ja mislim da ćemo tako i nastaviti.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here