Potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković posetila Kosovsku Mitrovicu

Proteklog vikenda, u sportskoj dvorani u Kosovskoj Mitrovici, u organizaciji KS KiM i KSS održan je edukativni trening za mlade košarkašice iz jedina dva preostala ženska kluba sa prostora AP Kosova i Metohije – ŽKK Trepča i ŽKK Zvečan.

Domaćin je bio predsednik KS KiM Bojan Jakšić, treningu je prisustvovala potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković, dok je trening vodio stručni saradnik KSS za mlađe kategorije Zoran Tir uz pomoć trenera Lucije Stanišić i Saše Trpkovića.

Na ovom treningu su prisustvovale najbolje košarkašice rođene 2008, 2009. i 2010. godine iz pomenutih klubova. U radu su učestvovale i košarkašice istog uzrasta iz škole košarke u Gračanici.

Održavanje ovog treninga koji je, kao deo godišnjeg programa KSS, već postao tradicionalan, pravi je način da se stekne uvid u kvalitet mladih košarkašica iz ovog regiona, ali i kako bi se klubovima pomoglo u daljem razvoju.

ŽKK Trepča i ŽKK Zvečan su od Saveza ovog puta dobili po garnituru dresova za seniorske ekipe.

Delegacija KSS je, uz sjajno gostoprimstvo domaćina, iskoristila priliku da obiđe manastire Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane.