INTERVJU – Dragana Gobeljić, košarkašica Kraljeva

Košarkašice Kraljeva za sada su jedina neporažena ekipa u prvenstvu. Takav rezultat je možda retko ko očekivao, a ko je verovao u sve pobede i odličnu hemiju u ekipi jeste sigurno Dragana Gobeljić, najiskusnija igračica Kraljeva i kapiten ekipe.

Dragana Gobeljić svoju četvrtu sezonu provodi u ekipi Kraljeva, od protekle sezone je i kapiten ekipe, a ove sezone odlično vodi svoju ekipu iz utakmice u utakmicu. Prosek poena je 16.5, ima 7 skokova po utakmici i 2.7 asistencija.

Jedina ste ekipa sa maksimalnim učinkom, uz pobede nad ekipama iz vrha. Da li ste očekivali ovakav start?

Upravo tako. Jedina neporažena ekipa. Ne mogu reći da je bilo lako, jer su tri ekipe sa kojima smo igrale konkurenti za osvajanje titule. Uz svo dužno poštovanje istih, mislim da smo zasluženo pobedili te utakmice i dobro otvorili sezonu. Tako da smo u neku ruku i očekivali ovakav start. Pripremni period od dva meseca smo odradile na vrhunskom nivou, fizički i taktički smo jako dobro spremne, tako da ovakav rezultat ne može da izostane.

Ušli ste u sezonu sa trenerom povratnikom, ali sa izmenjenim timom, gde si praktično od nosilaca ostala samo ti. Kako je došlo do tog „klika“ i sjajne hemije koju imate u ekipi, a što se vidi i na terenu?

Tim je dosta izmenjen. Praktično sam jedina od iskusnijih košarkašica koja je ostala od prožle sezone uz nekoliko mlađih, perspektivnih devojaka koje će sigurno biti uzdanice ovog kluba. Na čelu sa trenerom koji je uspeo svojim znanjem, zalaganjem da iz svake izvuče ono najbolje, smatram da samo takvim odnosom možemo da postignemo dobre rezultate. Jednostavno se uklopilo mnogo toga, drago mi je da svi to primećuju i nadam se da će ova hemija među nama biti prisutna do smaog kraja, jer je to najbitnije kada je kolektiv u pitanju.

U sjajnoj si formi na startu sezone. Odakle crpiš motive?

Iako jedna od najstarijih u ekipi, motiv uvek postoji kao i želja za uspehom. Kada se tvoja ekipa bori za titulu i prolazi mnogo toga da bi uspela, veći motiv ne postoji. Jednostavno dišemo kao jedna. U sjajnoj sam formi ali sigurno ne bih bila bez mojih saigračica tako da uvek stavljam ekipu ispred bilo kojeg pojedinca. Drago mi je što mogu svojim iskustvom i dobrim igrama da vodim ovaj tim do krajnjeg uspeha.

Na čemu gradite svoj optimizam kada je u pitanju nastavak sezone?

Optimizam gradimo na pozitivnoj energiji i vedrom duhu koji krasi ovaj tim. Borimo se i dajemo jedna za drugu na terenu i nadamo se da će nam do kraja sezone to donositi rezultate – kao i do sada.

Ekipa ste sa velikom podrškom na domaćem terenu. Koliko vam znači ta energija sa tribina?

Sigurno smo jedina ekipa u ligi sa ovakvom podrškom, oni su naši pokretači, naš šesti igrač. Neverovatno je igrati u takvoj atmosferi, naš vetar u leđa i ovom prilikom im se zahvaljujem na tome i obećavam da ćemo ih uvek obradovati dobrim igrama, a na kraju ako Bog da zajedno slaviti.

Među navijačima se sve češće može čuti da su „malene stasale za titulu“. Razmišljate li u tom pravcu?

Drago mi je što ljudi polemišu o tome, to nas dodatno motiviše tako da se u potpunosti slažem sa njima. Naravno, sezona je duga, ima još mnogo da se igra ali sigurno obećavam da ćemo se lavovski boriti, a na kraju neka najbolji uzme ono što mu pripada.

 

Prethodni tekstOVO SAM JA – ANĐELINA RADIĆ, košarkašica Polonije
Sledeći tekstPotpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković posetila Kosovsku Mitrovicu