Srpske reprezentativke se okupile pred duel sa Bugarskom

Srpkinje će u četvrtak ugostiti Bugarsku u okviru kvalifikacija za Eurobasket.

Evropske šampionke, košarkašice Srbije, nastavljaju svoj put ka odbrani trofeja u kvalifikacijama za Evrobasket koji će se naredne godine održati u Izraelu i Sloveniji. Posle startne pobede protiv Hrvatske od pre godinu dana u Zaboku, izabranice Marine Maljković u četvrtak imaju novo iskušenje, a protivnik je selekcija Bugarske.

U grupi E u kojoj se nalaze tri reprezentacije, u prvom prozoru prošlog novembra odigrane su samo dve utakmice. Hrvatska je u Botevgradu pobedila Bugarsku sa 84:73, da bi tri dana kasnije kod kuće izgubila od Srbije sa 84:66. U ovom prozoru, pored duela Srbije i Bugarske, u nedelju će se odigrati i meč Hrvatske i Bugarske u Vukovaru.

Selektorka Srbije Marina Maljković za ovu akciju računa na 15 igračica: Ivon Anderson, Mina Đorđević, Katarina Zec, Nevena Jovanović, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Jovana Nogić, Ivana Raca, Nadija Smailbegović, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić i Saša Čađo.

– Imam osećaj kao da se nismo ni rastajale od letos. Proleteo je ovaj period i srećne smo što smo ponovo zajedno. Očekujemo dobre treninge u naredna tri dana i da ovu utakmicu odigramo sa jednim lepim osećajem, pa da se ponovo vidimo ubrzo u februaru i da ove kvalifikacije uspešno privedemo kraju. Što se tiče Bugarske, pred nama su pripreme za taj duel. Ne treba potceniti nijednog protivnika, pa ni njih. Verujem da će one biti posebno motivisane da igraju protiv nas – istakla je kapitenka reprezentacije Srbije Tina Krajišnik.

Utakmica Srbija – Bugarska na programu je u četvrtak 24. novembra 2022. od 17 časova u novobeogradskoj „Hali sportova Ranko Žeravica“. Plasman na Evrobasket pored domaćina Slovenije i Izraela obezbediće još deset reprezentacija pobednika grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz ovih kvalifikacija.