Srbija poražena od Kanade na startu Svetskog prvenstva

Košarkaška reprezentacija Srbije porazom je započela učešće na Svetskom prvenstvu u Australiji.

Selekcija selektorke Marine Maljković poražena je u prvom kolu grupne faze od Kanade rezultatom 67:60 (15:16, 23:12, 16:13, 13:19).

Sledeću utakmicu Srbija igra već u petak, rival će biti Japan, a utakmica počinje u 4 ujutru.

Srbija je imala veliku podršku naših navijača u Sidneju. Više od 500 srpskih navijača videlo je na startu utakmice borbenu Srbiju koja je stekla minimalnu prednost (16:15) posle prve četvrtine. Srpkinje su dominirale u skoku (16-6), čime su neutralisale generalno veliki broj izgubljenih lopti i loš procenat šuta za tri poena.

Druga četvrtina pokazala se ključnom po dalji razvoj utakmice. Kanada je dobila ovu deonicu sa 23:12 i tako pred kraj poluvremena stigla do dvocifrene prednosti – 38:28.

Srbija je bezuspešno u nastavku pokušavala da uhvati priključak. Igralo se u malim serijama, čas je Srbija stizala do sedam poena minusa, čak Kanada išla na dvocifrenu prednost.

U poslednja tri minuta utakmice Srbija je stigla na sedam poena zaostatka, ali nije uspevala da veže više dobrih odbrana kako bi se dodatno približila.

Najzaslužnija za pobedu Kanade bila je Aleksander sa 13 poena, pratila ju je Filds sa 12, dok je Natali Ačonva dodala 10.

Kod Srbije se najviše istakla Ivon Anderson sa 18 poena, dok je Tina Krajišnik dodala 17.

STATISTIKA

Prethodni tekstSve o učešću Srbije na Svetskom prvenstvu u Australiji
Sledeći tekstTina Krajišnik, kapiten Srbije: Očekivala sam bolje