Maša Janković: Iskustvo koje nemamo moramo da nadomestimo energijom

Iza Maše Janković je sjajan period u karijeri.

0
301

Evropska šampionka iz Valensije je briljirala u dresu Crvene zvezde, a taj trud se isplatio i ugovorom sa poljskim Lublinom. Konačno, i poziv za novi ciklus priprema u nacionalnom dresu logična je posledica svega ranije učinjenog.

„Mi smo mlađe krenule ranije sa pripremama da bi nas selektorka uvela u sistem što bolje i da bi mi što bolje prihvatile tu igru i uklopili se. Ocenjujem da dobro radimo, da iskustvo koje nemamo mi mlađe igračice da ćemo nadomestiti našom energijom.“

Na pitanje, na šta se daje najveći akcenat, Maša odgovara.

„Najviše se obraća pažnja na odbranu, da prihvatimo to što nam selektorka govori, šta da radimo u odbrani i da primenimo to na terenu što bolje moguće. Mislim da možemo mnogo bolje, tek se upoznajemo i verujem da će to vremenom biti mnogo bolje. Idemo od utakmice do utakmice da prihvatimo sve što nam kažu da treba da uradimo za svaku utakmicu pa ćemo videti. Nadam se najboljem.“

Maša Janković će u novom klubu biti saigračica Aleksandri Stanaćev, a očekivanja su sažeta u jednoj rečenici.

„Jedva čekam i nadam se uspešnoj sezoni.“

Srbija u Australiju putuje kao evropski šampion, koji je plasman na Svetsko prvenstvo izborio početkom godine na kvalifikacionom turniru u Beogradu.

Polazak na Svetsko prvenstvo zakazan je za 12. septembar preko Istanbula, gde će srpska reprezentacija obaviti poslednje pripreme pred put u Australiju.

Srbija je u grupi B sa Francuskom, Japanom, Malijem, Kanadom i domaćinom Australijom.

U grupi A su Belgija, Kina, SAD, Koreja, Portoriko i Bosna i Hercegovina.

U četvrtfinale će se plasirati po četiri najbolja tima iz obe grupe.

Utakmice se igraju u Sidnej Superdoumu i Olimpijskom parku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here