Mina Đorđević: Približava se Svetsko prvenstvo, kroz pripremne utakmice da vidimo gde smo

Jedna od mlađih igračica koja ima blistavu budućnost pred sobom jeste Mina Đorđević, reprezentativka Srbije i nova članica jednog od najtrofejnijih klubova u Evropi.

Mina Đorđević je kao i većina mlađih košarkašica na pripremama još od juna meseca. Svoje utiske sa dosadašnjeg dela priprema podelila je sa nama upravo Mina.

„Ja sam iskreno zadovoljna kako je dosadašnji tok priprema išao, mi mlade igračice smo ranije krenule ali to je bila i svrha ovog leta, ovog sistema, da mi mlađe igračice što bolje uđemo u sistem, da usavršimo sve ono što selektorka traži i što se očekuje od nas. Sad smo već ušle u ovaj završni deo priprema ali i dalje jako treniramo, sve na visokom nivou. Sada nas očekuju prijateljske utakmice da vidimo sve gde smo, šta smo i približilo se to Svetsko prvenstvo.“

Ni malo lak posao očekuje naše devojke na predstojećem Svetskom prvenstvu. 12 najjačih ekipa na Svetu, naš izmenjen i podmlađen sastav u odnosu na prethodna prvenstva, ali naše devojke ne idu sa podignutom belom zastavom.

„To je Svetsko prvenstvo i tu se nalaze najjače ekipe i drago mi je da smo i mi uspele da izborimo taj plasman u februaru među tih 12 ekipa. Kao što smo napravili, to što sam rekla u februaru, mislim da je malo ko očekivao da ćemo imati tako dobar rezultat sa mladom ekipom, a nije se puno promenila ekipa od februara, tako da nam je to dalo neki dodatni motiv i dodatno se pokazalo da mi to možemo i da smo mi zaslužile to Svetsko prvenstvo. Svaki trening dajemo maksimum i nadamo se najboljem na Svetskom prvenstvu.“

Karijeru i saradanju nastavlja sa Marinom Maljković, našom selektorkom, u ekipi Fenerbakčea. Turska ekipa je u ovom prelaznom roku bila mnogo ažurna i u svoje redove dovela neke od najboljih igračica Sveta. Mina Đorđević če biti deo te ekipe.

„Ja mislim da je to po mene sada najbolja moguća opcija, da sam birala bolje stvarno ne bih mogla bolje da izaberem. Jako sam zahvalna i Marini na ovoj prilici što mi je dala mogčnost da prvo treniram sa najboljim igračicama Sveta koje se tamo nalaze, to će dosta značiti i po moj lični napredak i za moju karijeru i za moje iskustvo, i kao što ste rekli, Fenerbakče je najbolji tim u Evropi.“

Polazak na Svetsko prvenstvo zakazan je za 12. septembar preko Istanbula, gde će srpska reprezentacija obaviti poslednje pripreme pred put u Australiju.

Srbija je u grupi B sa Francuskom, Japanom, Malijem, Kanadom i domaćinom Australijom.

U grupi A su Belgija, Kina, SAD, Koreja, Portoriko i Bosna i Hercegovina.

U četvrtfinale će se plasirati po četiri najbolja tima iz obe grupe.

Utakmice se igraju u Sidnej Superdoumu i Olimpijskom parku.