Ivon Anderson: Čvrstom odbranom do dobrog rezultata

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je u Tuheljske Toplice, a u nedelju će u 18.00 časova (TV SK2) u Zaboku odigrati prvi meč kvalifikacija za Evrobasket 2023. godine protiv domaće Hrvatske.

U četvrtak Hrvatska je već odigrala prvi meč, u Botevgradu protiv Bugarske i ostvarila je trijumf od 84:73. Srbija u novi ciklus ulazi sa izmenjenim i podmlađenim timom, ali sa velikim motivom da se odbrana šampionske titule započne dobrom igrom i pobedom.

-Biće ovo izazovna utakmica za nas, jer Hrvatska ima veoma dobre igračice. U napadu imaju toliko mnogo opcija – šutere, kreatore, napadače i to će nas naterati da odigramo našu najbolju košarku. Fokusiraćemo se pre svega na odbranu, da igramo čvrsto, onako kako su ljudi navikli da nas gledaju, a iz takve odbrane da kreiramo lagane situacije u napadu. Jedva čekamo da počne utakmica i da pokušamo da nastavimo pobedničku tradiciju naše reprezentacije – istakla je Ivon Anderson.

Do kraja kvalifikacija igraće se još dva prozora – u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom u Srbiji.

38 reprezentacija bori se za 14 mesta na Eurobasketu 2023. godine gde će se naći pored domaćina Izraela i Slovenije. Plasman će iz kvalifikacija obezbediti 10 reprezentacija – pobednika grupa, kao i još 4 najbolje drugoplasirane ekipe.

FOTO: KSS