Hajduk Veljko iz Negotina obezbedio učešće u Ženskoj kadetskoj ligi Srbije

Povratkom trenera Dušana Mandića iz Radivoja Koraća i kapitena Teodore Trkulje iz niškog Studenta počeo je plan negotinskih košarkašica, misija "jedinstvena kadetska liga Srbije".

0
286

Dva meseca kasnije košarkašice Hajduk Veljka su uspele u tome i takmičiće se rame uz rame sa najboljim ekipama naše zemlje.

-Čestitke mojim igračicama, ali ne toliko na ostvarenom rezultatu, koliko na izboru da od 20. jula, dok su njihovi vršnjaci na raspustu i odmoru, one izaberu da ustaju u 6h ujutru, da treniraju dva puta dnevno, da se odriču mnogo čega što u njihovim godinama i nije lako shvatiti. Čestitke na svemu što su izdržale u tom periodu i hvala im za svaku kap znoja koju su prolile da bi smo danas došli do ovde. Tog 20. jula je ostvaren cilj, a ovo sada je samo posledica koja kada se toliko daješ i odricčeš ne može da ostane bez nagrade. Sam plasman u jedinstvenu kadetsku ligu za nas je istorijski uspeh, tako da u takmičenje ulazimo bez rezultatskog pritiska, što naravno ne znači da se predajemo unapred, već ćemo svakako pokušati da na svakoj utakmici damo svoj maksimum, a za šta će to biti dovoljno videćemo na kraju ligaškog dela. Ono što treba napomenuti je da su u ovoj ekipi samo četiri igračice nosećeg 2005. godišta i kao takvi ćemo biti verovatno najmlađi tim u ligi. Ovo ne ističemo kao alibi, već naprotiv, kao odličnu priliku za njihovo napredovanje kroz ovo kvalitetno takmičenje – rekao je Mandić.

Foto: Hajduk Veljko

Takođe, prvi put od osnivanja,davne 1974. godine, košarkaški klub Hajduk Veljko, njihov ženski pogon, prijavio je takmičenje svih selekcija čime se mali broj klubova u Srbiji može pohvaliti.

-U sezoni 2021/2022 naš klub takmičiće se sa šest ženskih ekipa i to: Seniorke, juniorke 2003/04, kadetkinje 2005/06, pionirke 2007/08, mlađe pionirke 2009/2010 i škola košarke 2011 i mlađe. Ženska kosarka prethodnih godina u našoj zemlji doživljava pravu ekspanziju za šta je prevashodno zaslužna naša reprezentacija i sektor koji vodi ženski kosarku i obaveza svih nas koji smo u njoj je da damo svoj maksimum kako bi ona bila na još boljem nivou u budućnosti – poručio je Dušan Mandić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here