SPD Radnički počeo sa pripremama za narednu sezonu

Sportsko privredno društvo Radnički iz Kragujevca počelo je pripreme za narednu sezonu koja nas očekuje od oktobra meseca.

0
592

Ekipa trenera Nenada Milovanovića pretrpela je dosta promena u odnosu na prethodnu sezonu. S tim, ekipa je okupljena već početkom avgusta meseca kada se krenulo sa pripremama za narednu sezonu.

„Sa pripremama smo krenuli 2.8., sa devojkama iz Kragujevca, a od 9.8. su nam se priključile igračice sastrane od prošle sezone a i nove. Imamo odlične uslove za rad, trim staza oko jezera na Bubnju, atletska staza na stadionu „Čika Dača“ i hala Gordana Goca Bogojević za sada. Za nekoliko dana bi trebali da pređemo u glavnu bazu, halu Jezero. Tim nam je izmenjen dosta u odnosu na prošlu sezonu. Jedna od najboljih igračica iz prošle sezone, Nina Tešić je prešla u Art basket, kapiten i dugogodišnji igrač Radničkog Jelena Prvulović je odlučila da se zaposli. Sa Marijom Petrović i Thethe Ivanović klub nije produžio saradnju, a takođe su bili bitni šrafovi prošle sezone. Sastavljamo dosta mlađi tim u odnosu na prošlu sezonu. Došle su Marija Stojanović iz Leskovca, Danijela Dimitrijević iz Aleksinca, Isidora Biševac iz Radničkog 2016 i Andrea Glomazić, mlada igračica iz Crne Gore. Sa pojačanjima sam izuzetno zadovoljan, pre svega su to izuzetno dobre devojke, koje uz to odlično treniraju, a nadam se da ćemo pogoditi sa pojačanjem i ispod koša. Ubeđen sam da ćemo biti prijatno iznenađenje ove sezone.“ rekao je za naš sajt na samom početku piprema svog tima, trener Nenad Milovanović.

Igračice koje su ostale od prošle sezone u Radničkom su Neda Bezarević, Neda Vasović, Ajša Hadžić, Minela Mehović, Milica Inđić, Jovana Miletić, Andrijana Vuković i Neda Nikolić. Timu su priključene i nekoliko mlađih igračica koje će imati tu šansu da rade sa starijima i uče od njih.

Andrea Glomazić, mlada igračica iz Crne Gore pojačala je ekipu iz Kragujevca. Njeni prvi utisci su pozitivni.

„Odlučila sam da dođem u Radnički jer je klub u kom mogu još dodatno da poboljšam svoju igru kako bih pomogla ekipi i kako bih mogla u budućnosti igrati na većem nivou. Trener Nenad zbog svog iskustva može mnogo stvari da prenese kako bi napredovale. Takođe, profesionalan i korektan odnos sa ljudima iz kluba i stručnog štaba su moju odluku učinile još lakšom i sigurnijom. Prvi utisci su pozitivni. Atmosfera u timu je odlična, svi radimo na startu kao jedan što se nadam da će doneti pozitivne rezultate na početku sezone.“

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here