Jedna pobeda i dva poraza prvog dana u Splitu

Srpska 3x3 reprezentacija odigrala je svoje mečeve prvog dana (u okviru svojih grupa) na međunarodnom 3x3 turniru koji se održava u Splitu.

0
369

Takmičarski dan u Splitu upravo je počeo jedinom pobedom naših dama – savladana je reprezentacija domaćina Hrvatske rezultatom 19:18. Naše devojke su prilično dobro šutirale van linije za dva poena u ovom meču (čak osam ubačenih “dvojki”) te im je to i donelo konačnu pobedu.

Na žalost, protiv favorizovanih Ruskinja nisu mogle da naprave iznenađenje i poražene su rezultatom 21:12, iako su prilično izjednačeno igrale u prvoj polovini meča. Na polovini meča je bilo 9:9, da bi od tog trenutka Ruskinje šutevima za dva poena napravile nedostižnu razliku.

U poslednjem meču u grupi Srbija je ponovo doživela poraz, ovoga puta od reprezentacije Rumunije rezultatom 19:16, u prilično izjednačenom meču u kome su odlučivale nijanse do samog kraja. Treba naglasiti da su ovo bili prvi mečevi koje naša ženska reprezentacija igra u ovom sastavu.

Sutra (subota, 12.jun) je pred našim reprezentacijama borba za plasman. Ženska reprezentacija će svoju četvrtfinalnu utakmicu igrati protiv reprezentacije Francuske od 10.20 sati, dok će muškarcima protivnik u četvrtfinalu biti reprezentacija Holandije 2 od 12.20 časova.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here