Intervju – Dragana Gobeljić

Srpska košarkašica Dragana Gobeljić, reprezentativka Srbije 3x3, iza sebe ima uspešnu sezonu. Rezultati u Kraljevu nisu bili po planu, ali je sebe i svoju sezonu nagradila duplom krunom u Severnoj Makedoniji, u ekipi Basket KAM i trofejem MVP-a u finalu Kupa.

0
797

Srpska reprezentativka u 3×3, Dragana Gobeljić, trenutno je sa ostalim reprezentativkama na turniru u Splitu, gde igraju međunarodni turnir.

Ekipa Kraljeva je loše počela sezonu, što se na kraju ispostavilo presudno da se ekipa ne plasira u plejof lige Srbije. Nakon sezone, Gobeljićeva je zajedno sa Ivanom Brajković potpisala ugovor do kraja sezone za ekipu Basket KAM-a iz Severne Makedonije.

Dobra sezona u Srbiji je iza Gobeljićeve. Ona je u Kraljevu imala prosek od 17.1 poena po utakmici uz 8.3 skokova i 3.2 asistencije.

Šta je bilo presudno da potpišeš za Basket KAM? Da li su ambicije kluba od starta bile da osvojite duplu krunu?

Iskreno, nisam očekivala da ću sezonu u Kraljevu završiti tako rano. Samim tim se otvorila opcija da odem u Makedoniju i odigram završnicu za Basket KAM. Apsolutno je presudilo to što nisu odustajali od mene dok nisam potpisala. Njihova upornost je nešto što nisam doživela do sada, naravno nikad se nisam pokajala, imam samo reči hvale za taj klub. Svakako, od samog starta to je bio cilj kluba i hvala Bogu uspeli smo u tome.

Na kakve uslove za rad si naišla u Kamenici?

Moram da naglasim da je tim bio jako mlad, sa 3-4 iskusne igračice. Zaista smo imali odlične uslove, na čelu sa vrhunskim trenerom, što je po mom mišljenju najbitnije. Zato smo kao takvi i uspeli da uzmemo duplu krunu.

Kad uporediš ligu u Srbiji i Makedoniji, gde vidiš sličnosti, a gde razlike?

Sličnost u svemu tome je što su mladi igrači već nosioci u svojim timovima, imaju priliku da provode dosta vremena na parketu, ali naša liga je sigurno na višem nivou od makedonske. Velika je razlika u tome što su deca iz Srbije apsolutno veći talenti, toliko dobre dece imamo da toga nismo svesni.

Da li brojiš osvojene trofeje tokom karijere?

Naravno, to je san svakog sportiste. Da bude najbolji u tome što radi i osvoji što više trofeja.

Kako bi ocenila sezonu u Kraljevu? Šta je nedostajalo da ponovite rezultate iz prethodne sezone?

Apsolutno smo imali loš start, prva tri poraza su nas koštala da ne uđemo u među četiri najbolje ekipe. Ne mogu reći da je bilo toliko loše, ali se od ekipe koja je prethodnu sezonu osvojila duplu krunu očekivalo mnogo više od 5. mesta.

Koji su tvoji dalji planovi, želje?

Pre svega da završim obaveze sa 3×3 reprezentacijom, da odmorim od zaista naporne sezone, tako da ću u tom periodu sigurno znati gde ću igrati sledeće sezone.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here