Intervju – Tamara Rajić, košarkašica Orlova

Košarkašice Orlova nedavno su treći uzastopni, a peti put u istoriji, osvojile trofej Kupa Republike Srpske.

Treću sezonu u klubu iz Banjaluke provodi i Tamara Rajić, kapiten ekipe koja u ovoj sezoni cilja triplu krunu.

Uz čestitke za osvojeni kup, šta je presudilo da osvojite trofej?

-Pre svega želim da se vam se zahvalim na čestitkama i pitanjima koja ste mi postavili. Što se tiče kupa RS lige, kao i na svakoj utakmici, pobedu nosi ekipa sa više volje, želje i ono što daje konačan rezultat jeste timski duh. Od svih stavki mojoj ekipi ne manjka ni jedna što se odražava na teren i daje rezultate. Naravno, tu je i taktički deo, kao i dogovori iz svlačionice koji se poštuju.

Imate fenomenalnu sezonu do sada. Sa kakvim ciljevima ulazite u nastavak sezone?

-Od početka sezone spremamo se za tri trofeja – kup RS-a, kup BiH i titulu prvaka lige koja nam je prošle godine, zbog situacije sa Kovidom-19 i tim povodom prekidom lige, izmakla iz ruku. Nastojaćemo da preostala dva pehara donesemo u Banjaluku i nadam se da će se naše zalaganje i trud na kraju isplatiti.

U prvenstvu BiH imate dva jaka protivnika. Koje su vaše prednosti u odnosu na Feniks i Banoviće?

-Ne bih se složila sa tim da su jedina dva jaka protivnika ekipe Banovića i Feniksa jer je svaka utakmica izazovna na svoj način. Tu su ekipe Čelik, Leotar, Play Off… koje su takođe konkurenti za osvajanje titule. Za svaku ekipu se spremamo i u utakmicu ulazimo maksimalno motivisane.

Imate mladog trenera, praktično još uvek igračicu, Draganu Svitlicu. Šta je to novo što je unela u ekipu?

-Dragana je od onih trenera koji su maksimalno posvećeni svom poslu, od onih trenera koji istinski veruju u svoj tim i to je nešto što daje ogroman vetar u leđa svakoj od nas. Donela je dosta promena i pozitivnih stvari, recimo da je ekipa sa njom i kao trenerom i kao igračem dobila mir i staloženost u nekim „teškim“ momentima na terenu. Devojka koja ima toliko bogatu igračku karijeru ne može da ne bude odličan trener. Zaista je zadovoljstvo sarađivati sa njom.

Kao kapitenu, koliko ti je olakšan posao pošto imate u timu i nekoliko iskusnih košarkašica iz Srbije?

-Nije teško biti kapiten ekipi Orlova jer su devojke sa kojima sarađujem pre svega dobri ljudi, tako da se s lakoćom sve dogovorimo, ali mi je, svakako, drago što igram sa igračicama koje poznajem od ranije i njihovo iskustvo mnogo pomaže u igri.

Da li si zadovoljna svojim igrama u ovoj sezoni?

-Generalno gledano – jesam. Zadovoljna sam svojom stabilnošću i odlučnošću na terenu. Dosta novih i dobrih momenata imam u svojoj igri i isto tako mi se otvara još prostora za rad i napredak. Znači mi to što mi ekipa veruje i što imam njihovu podršku, pa sam samim tim i ja sigurnija u sebe.

Kako izgleda život u Banjaluci i BiH, imajući u vidu situaciju sa virusom Kovid-19?

-Kao i svugde, poštuju se mere i u skladu sa tim prilagodila sam svoje aktivnosti u Banjaluci. Prestonica Republike Srpske je zaista prelep i ugodan grad za život. Pronašla sam svoja mesta koja me ispunjavaju i ljude sa kojima se družim van terena i hale. Ovde sam zadovoljna i srećna.

Prethodni tekstOVO SAM JA – MILANA ŽIVADINOVIĆ
Sledeći tekstIntervju – Jelena Jozić, košarkašica Duge