Nataša Kovačević dobila „Orden viteza Nacionalnog reda“ Francuske

Bivša reprezentativka Srbije Nataša Kovačević, koja je već nekoliko godina deo tima Košarkaškog saveza Srbije, dobila je veliko priznanje.

Nataša je dobila pismo ambasade Francuske u Beogradu u kome piše da je, na predlog amabasade Francuske, predsednik Francuske Emanuel Makron Kovačevićevoj dodelio „Orden viteza Nacionalnog reda“.

U obrazloženju je rečeno da je Francuska prepoznala sportsko angažovanje najvišeg nivoa, uprkos svim ličnim problemima, i iskazanoj podršci mladim sportistima koji imaju poteškoće. Natašino angažovanje je bilo pravi pokazatelj i upečatljiva ilustracija francusko–srpskih odnosa u domenu sporta, izuzetne solidarnosti, uzajamne pomoći i međusobnog poštovanja.

– Počastvovana sam imenovanjem za viteza Nacionalnog reda za zasluge Republike Francuske. Priznanje je svojevrsna kruna zajedničkom radu na unapređenju srpsko-francuskih veza, kao i veliki podstrek za budućnost. Ovo priznanje za mene predstavlja veliku odgovornost koju ću nastojati da opravdam. Snaga svakog pojedinca je u grupi ljudi koji ga okružuju, a u ovom našem poduhvatu posebnu zahvalnost dugujem ambasadi Francuske u Srbiji, gospodinu Žan Pjeru Siutatu, Goranu Radonjiću, Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Košarkaškom savezu Srbije, „Sinesport“ produkciji, kao i mnogima drugima koji će se prepoznati – rekla je Nataša.

Prethodni tekstSrbobran preko Proletera do četvrtfinala Kupa Srbije
Sledeći tekstPartizan 1953 savladao Hisar u 12. kolu