Intervju – Jelena Pavlović, košarkašica Sloge iz Požege

Ekipa Sloge iz Požege u svojoj debitantskoj sezoni u Drugoj ženskoj ligi Srbije beleži rezultate koje ih svrstavaju u sredinu tabele.

0
941

Sloga je poslednjih meseci bez najbolje igračice Nataše Filipović, što je otežalo plan devojaka iz Požege da ostvare koju pobedu više. U takvoj situaciji nameću se mlađe snage, među njima i 18-godišnja Jelena Pavlović.

Kako bi ocenila dosadašnji tok takmičenja i vaše rezultate?

-Što se tiče rezultata ekipe i dosadašnjeg toka takmičenja, moram priznati da je to moglo bolje ali da sam zadovoljna. Imali smo nekoliko utakmica koje smo izgubili za samo par poena, prva utakmica izgubljena na produžetke protiv jako dobre ekipe Vršca… Na nekim utakmicama nam je falilo malo sreće, na nekim koncentracije, ali verujem da će se to kad tad vratiti, ako ne ove, onda sledeće sezone sigurno.

Šta je ono što ocenjuješ kao najveće vrline vašeg tima?

-Smatram da naš tim poseduje mnoštvo vrlina. Najbitnija vrlina našeg tima svakako je ta atmosfera kako na terenu, tako i van terena. Devojke ne posmatram samo kao saigračice već i kao prave prijatelje i zaista smo kao porodica. Stub te porodice čine Nataša i Natalija i naravno trener, koji je tu za nas u svakom trenutku.

Koji su krajnji dometi ekipe u ovoj sezoni?

-Mislim da su realni dometi ove ekipe da zadržimo tu neku zlatnu sredinu i iskreno se nadam da ćemo u tome uspeti.

Kada je ekipi bilo najteže tokom sezone?

-Ekipi je bilo najteže možda na početku, jer smo donekle neiskusna ekipa i bilo je teško uigrati se i naći pravi ritam što se tiče utakmica. Takođe, tu bih dodala i odsustvo našeg kapitena u poslednja dva meseca, Nataše Filipović, koja je svakako jedan od najboljih igrača lige i njen doprinos je zaista nezamenljiv.

U kojoj meri si zadovoljna svojim učinkom?

-Zadovoljna sam, s obzirom na to da nemam veliki broj odigranih minuta u višim rangovima takmičenja. Želja mi je do kraja sezone da podignem igru na viši nivo i da budem konstantno dobra, bez nekih većih padova.

Koje si planove postavila ispred sebe u novoj 2021. godini?

-Plan za 2021. godinu je napredak u svakom smislu. Što se tiče košarke, volela bih da završimo sezonu na najbolji mogući način i pripremimo se još bolje za novu, a van toga volela bih da upišem željeni fakultet i naravno da iskoristim svaki trenutak sa dragim osobama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here