Uspešne mini pripreme kadetkinja u Banji Koviljači

Ženska kadetska reprezentacija Srbije u utorak 12. januara završila je sedmodnevne mini pripreme u Banji Koviljači.

0
178

Trener kadetkinja Biljana Stanković održala je 12 treninga, koje smatra više nego kvalitetnim i uspešnim.

– Po mom mišljenju, ovo su nam bile najbolje pripreme do sada! Već smo imali četiri-pet okupljanja i sada smo, definitivno, stavili tačku na neke stvari i odredili osnovne postulate po kojima ćemo igrati odbranu i napad. Na ovim pripremama je to funkcionisalo kao sat, što me raduje. Odlično smo se upoznali tokom prethodnih okupljanja, devojke su shvatile šta tražim, pa je prednost što na završnim pripremama nećemo gubiti vreme na neke stvari koje smo već postavili u igri. Dakle, osnovne temelje smo već postavili, sada nam na završnim pripremama ostaje samo nadogradnja i ubacivanje nekih novih elemenata.

Stankovićeva ističe sjajnu atmosferu u reprezentaciji.

– Svi uvek pričaju o nekoj hemiji u timu, ali ova hemija koju sam videla kod ovih devojaka nije veštačka, prosto je savršena… Uvek su tu jedna za drugu, gurale su jedna drugu da savladaju sve što ne znaju. Atmosfera je stvarno sjajna, što je možda i važnije od nekih elemenata. Uz to, devojke imaju zaista odličan odnos prema stručnom štabu, a dobile su sve pohvale za ponašanje i odnos na svakom koraku. Jako bitna stvar je da sam obavila pojedinačne razgovore, ukazala na nedostatke na kojima treba da rade u klubovima da bi bile prave na glavnim pripremama.

Kadetkinje narednog leta očekuje Evropsko prvenstvo B divizije u Sarajevu (5-14. avgust 2021).

– Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se potpuno uigramo i damo sve od sebe na Evropskom šampionatu. Iako nemamo pritisak od strane Košarkaškog saveza Srbije da moramo da napravimo neki uspeh, pa devojke nisu oprterećene i nemaju pritisak što je vrlo bitno, uvek se spremamo i radimo tako da budemo najbolji. Nije važno samo učestvovati, ja jako volim da pobedim, a mislim da sam to prenela i na njih. Verujem im, veruju i one meni, za mene su najbolje na svetu. Nemam i ne želim druge, mislim da je ovo perspektivna generacija i da nekoliko igračica može da stigne do seniorske reprezentacije – konstatuje Biljana Stanković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here