Intervju – Jana Dinić, košarkašica Gimnazijalca

Košarkašice Gimnazijalca iz Pirota započele su 2021. godinu na sjajan način.

0
648

Piroćanke su posle produžetka savladale Radnički iz Beograda i trećim trijumfom značajno popravile šanse za opstanak u Drugoj ligi Srbije.

Jedna od uzdanica ekipe Vladice Ranđelova u debitantskoj sezoni u Drugoj ligi je mlada 18-godišnja Jana Dinić koja ima dabl-dabl prosek od 12 poena i 13.5 skokova po utakmici.

Koliko ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima u debitantskom nastupu u Drugoj ligi?

-Ne mogu da kažem da sam zadovoljna jer znam da možemo mnogo bolje. Loše smo otvorile sezonu, ali iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje. Iako smo jako mlada ekipa i debitant u Drugoj ligi mislim da možemo da pružimo dobar otpor ostalim ekipama.

Koji su krajnji dometi ekipe u ovoj sezoni?

-Pre svega, cilj je opstanak u ligi. Međutim, nadam se da će naš kvalitet, želja i trud doći do izražaja u nastavku takmičenja i da ćemo zauzeti neko bolje mesto na tabeli.

Da li ostaje žal za pobedama u nekim utakmicama?

-Naravno da ostaje žal. Nismo iskoristile svoju šansu u Smederevskoj Palanci, Srbobranu, Ljuboviji, gde smo mogle mnogo više. Jer svaka pobeda nas motiviš a poraz loše utiče na nas i našu psihu.

Gde vidite svoje prednost u borbi za opstanak?

-Timski duh, međusobno poverenje, poštovanje i ohrabrivanje saigračica. I naravno trud, naporan rad i želja za napretkom doneće rezultate.

Imate mladog dinamičnog trenera, koliko ta energija sa klupe donosi boljitak u igri?

-Podrška sa klupe nam dosta znači. Mlad trener, do skoro igrač, nas najbolje razume u pojedinim situacijama, zna kako da nas stimuliše i prenese pozitivnu energiju na nas.

U kojoj meri si zadovoljna onim što prikazuješ na parketu?

-S obzirom da sam u ovom sportu jako kratko rezultati su prihvatljivi, mada uvek može bolje. Napredujem iz utakmice u utakmicu što je najbitnije.

Gde vidiš prostora za napredak u svojoj igri?

-U svim segmentima ima prostora za napredak. Ali trenutno mislim da mi je najpotrebnija sigurnost pri izvođenju slobodnih bacanja i mirnoća u igri.

Koje si planove postavila ispred sebe u novoj 2021. godini?

-Naravno, kao i svaki igrač želim da što više napredujem, zajedno sa svojom ekipom. Da prikažemo sve bolju igru i bolje rezultate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here