Intervju – Dunja Gvero, košarkašica NŽKA

Košarkašice Novosadske ženske košarkaške akademije u nastavku sezone čeka izuzetno težak zadatak u cilju opstanka u Prvoj ligi.

0
729

Mladi novosadski tim, iako trenutno na nezavidnoj poziciji, sve drži u svojim rukama jer ih tek očekuju utakmice protiv direktnih rivala. Svakako, jedna od glavnih uzdanica ekipe Milana Ivanića biće Dunja Gvero, trenutno najbolji strelac ekipe.

U kojoj meri ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima u debitantskom nastupu u Prvoj ligi?

-Pre početka sezone postavili smo neke ciljeve. Imamo mladu ekipu, većina devojaka nema puno iskustva u igranju košarke na ovom nivou, mada smo ipak verovali da će ta mladost doneti rezultate. Kako su utakmice odmicale, nismo uspele da dođemo do nekih pobeda koje su nam izmakle, pa je bilo teško izvući se iz tog ritma. Pred nama je još utakmica i moramo to iskoristiti kako bi opstale u ligi.

Očekuje vas pakleni finiš u borbi za opstanak. Gde vidite svoje prednosti i šansu?

-Sad se već poznajemo dovoljno i znamo šta koja od nas može i koji su nam zadaci, nemamo prostora za kikseve. Doveli smo iskusnog centra koja nam mnogo znači, što se već pokazalo u prethodnoj utakmici. Igra nam je skroz drugačija i mislim da tu imamo prednost.

Da li ostaje žal za pobedama u nekim utakmicama?

-Naravno da nam je krivo što smo izgubile neke utakmice, posebno one sa početka. Posebno žalim za porazom pred pauzu protiv Radivoja Koraća, odlično smo igrale i pokazale da možemo.

Nedavno ste promenili trenera, šta je to na čemu insistira novi trener Ivanić?

-Moram prvo da se zahvalim treneru Vesni Džuver, sjajan je čovek i mnogo mi je drago što smo sarađivale. Trener Ivanić ima drugačiji pristup, dosta pažnje se posvećuje odbrani, rotacijama i brzom protoku lopte. Poznaje naše mlađe igračice i zna kako da ih iskoristi u igri.

Koliko si zadovoljna onim što prikazuješ na parketu?

-Iskreno, zadovoljna sam svojom igrom ali naravno to uvek može bolje. Ipak mi to ne predstavlja neku posebnu satisfakciju s obzirom da ekipa ima lošiji učinak od očekivanog. Koristim svaku priliku za napredak.

Na šta posebno ukazuješ mlađim saigračicama koje igraju na tvojoj veoma bitnoj poziciji?

-Nove generacije su mnogo drugačije, zaista treba imati strpljenja za rad. Devojke sa kojima igram su odlične, međutim fali im disciplina, rad je ono što čini igrača dobrim, i posvećenost. Trudim se da im budem podrška, da ne vičem, da ukažem na ono što je dobro i na ono što bi trebalo da se ispravi. Samo da upijaju sve što im se kaže i što vide i da uvek daju svoj maksimum.

Kao iskusnija u timu imaš veću odgovornost, osećaš li taj pritisak?

-U pocetku nisam toliko, bila sam oslobođena toga. Kako vreme odmiče i kod mene se stvara veći pritisak, želim samo najbolje za svoju ekipu i za ceo tim koji stoji iza nas. Znam da dosta toga doprinosim i da se devojke oslanjaju na mene, želim to i da opravdam.

Koje si planove postavila ispred sebe u novoj 2021. godini?

-Nisam osoba koja pred sebe postavlja dugoročne planove. Volim da uživam u svakom trenutku. Jedino što želim u ovoj novoj godini jeste da se sve vrati u normalu, iskreno malo mi fale izlasci sa prijateljima 😁 Samo da prođe ova situacija i da budemo svi živi i zdravi pa će ostalo doći samo po sebi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here