IN MEMORIAM – dr Lazar Pantelić (1960-2020)

18.Decembar 1960. – 29. Decembar 2020.

0
189

Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je u Novom Sadu, dana 29. Decembra 2020.g. preminuo istaknuti košarkaški sportski radnik – dr Lazar Pantelić.

U Novom Sadu je završio Stomatološki fakultet, kao jedan od najboljih studenata u generaciji, gde je otvorio stomatološku ordinaciju, i svojim pozivom se bavio svakodnevno do kraja života.

Košarkom je počeo da se bavi kao igrač u srednjoškolskim danima.

U upravu Ženskog košarkaškog kluba VOJVODINA iz Novog Sada je ušao po pozivu 1993.g, i ostao sve do 2008.g. kao predsednik kluba. Klub je u tom periodu postigao najveće rezultate u ženskoj košarci Novog Sada, Vojvodine i Srbije, u seniorskom i mladjih kategorija takmičenjima, uporedo učestvujući u medjunarodnom FIBA takmičenju.

Pored angažovanja u ŽKK VOJVODINA, uporedo je učestvovao u radu košarkaških organizacija Novog Sada, Vojvodine, Srbije i FIBA.

Dr Lazar Pantelić je bio predsednik Košarkaškog saveza Novog Sada, Košarkaškog saveza Vojvodine, predsednik Komisije za žensku košarku Košarkaškog saveza Srbije, član Komisije za žensku košarku FIBA, i drugih sportskih organa.

Bio je i koordinator domaćih i medjunarodnih košarkaških manifestacija u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji.

U sve što je radio unosio je svu svoju energiju, nikog nije ostavio ravnodušnim.

Neka mu je večna slava.

KOŠARKAŠKI SAVEZ VOJVODINE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here