Košarkašice Srbije od danas u Istanbulu

Košarkaška reprezentacija Srbije, posle tri odrađena treninga u novobeograskoj „Hali sportova Ranko Žeravica”, danas je krenula put Istanbula, gde je čekaju dve kvalifikacione utakmice za Evropski šampionat narednog leta.

0
393

– Malo nam je čudna cela situacija u kojoj se nalazimo, mislim da to utiče na nas koje smo obično navikle da smo možda i preterano vesele i opuštene. Oseća se da je obazrivost na nivou. Imamo dve bitne utakmice i veliki zadatak da pokušamo da se u ovom ciklusu već kvalifikujemo na EP. Nadam se da ćemo to i odraditi i onda će sve dobiti svoj smisao – istakla je Sonja Vasić.

Srbija će se u četvrtak 12. novembra od 16 časova sastati sa reprezentacijom Litvanije, a dva dana kasnije u isto vreme rival će biti domaćin Turska. Oba duela RTS će direktno prenositi na Prvom programu.

– Mislim da će obe utakmice biti dosta teške. Realno, više nego ikada će biti otežano da išta uspemo da postignemo na treninzima i da uradimo posao koji obično radimo na pripremama, tako da ćemo dosta zavisiti od forme i stanja igračica. Svi znamo da jako mali broj klubova i liga koje se uopšte igraju, tako da je i to dodatna otežavajuća okolnost. Tursku smo videli u Beogradu i tu utakmicu smo jedva pobedile, što znači da će tamo biti još teže. Sa druge strane, Litvanija uvek ima dobru ekipu. Imamo težak zadatak, ali svima nam je cilj da se plasman na EP obezbedi u Istanbulu – rekla je Sonja Vasić.

Selektorka Srbije Marina Maljković u Istanbul je povela 14 igračica: Anderson, Bruks, Vasić, Zec, Jovanović, Krnjić, Milić, Nogić, Stanaćev, Stanković, Turudić, Crvendakić, Čađo i Škorić.

– Uvek mi je izuzetno drago da se sastanem sa ovim devojkama, pa makar i na kratko. Raduje me da smo pune pozitivne energije, s obzirom na trenutnu situaciju. U Istanbulu očekujem kvalitetne protivnike i njihovu spremnost, zato i mi moramo da se fokusiramo na naš rad i da na utakmicama budemo dobre kako bismo napravile što bolji rezultat -zaključuje Saša Čađo.

Srbija vodi u grupi E posle trijumfa pre godinu dana protiv Turske u Beogradu 59:56 i Albanije u Draču 139:34. Do kraja kvalifikacije, početkom februara Srbija treba da dočeka Albaniju i Litvaniju. Plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here