Simona Matić MVP 1. kola Ženske kadetske lige Srbije

Košarkašica Crvene zvezde Simona Matić najkorisnija je igračica 1. kola Ženske kadetske lige Srbije.

Matić je na utakmici protiv Srema za 31 minut imala učinak od deset poena, šest skokova, 11 asistencija, osam osvojenih lopti, za 32 indeksna poena.

U top pet učinaka u ovom kolu su još Jovana Spasovski iz Crvene zvezde sa 26 indeksnih poena, Milica Mrkela iz Partizana 1953 i Miljana Čačić sa po 24 indeksna poena i Dunja Zečević iz Crvene zvezde sa 23 indeksna poena.

Spasovski i Čačić su bile najefikasnije u 1. kolu sa po 21 poenom. Slede Dunja Zečević (Crvena zvezda) sa 17 poena, Bojana Talijan (Art basket) i Jelena Janković (Srem) sa po 16 poena.

Sa po 16 skokova najbolji učinak u 1. kolu imale su Milica Mrkela iz Partizana 1953 i Jelena Lazarević iz Radivoja Koraća. Iva Tanjević iz Rasa je imala 14 skokova, a po 12 Jana Milinković Savić (NŽKA), Teodora Veselinović (Partizan 1953) i Tara Biočanin (Kraljevo).

Simona Matić iz Crvene zvezde imala je 11 asistencija, najviše u ovom kolu. Po pet asistencija zabeležile su Sara Vasiljević (Crvena zvezda), Jovana Spasovski (Crvena zvezda) i Milica Lazarević (Partizan 1953).