Intervju – Sabrina Nikol Hejns, prva Amerikanka u istoriji Radivoja Koraća

Među ekipama koje su u prva četiri kola zabeležile maksimalan učinak u Prvoj ženskoj ligi Srbije nalazi se i Radivoj Korać.

0
286

Višestruki šampion države ove sezone je ušao u prvenstvo sa visokim ambicijama, a jedna od bitnih karika u toj nameri je Sabrina Nikol Hejns (Sabrina Nicole Haines), prva Amerikanka u istoriji kluba.

Sabrina je rođena u Finiksu, gde je završila srednju školu, a zatim upisala i državni univerzitet „Arizona“. Posle tri godine prebacila se na jedan od najprestižnijih univerziteta „Kentaki“. U prošloj sezoni je bila jedina igračica koja je svih 30 utakmica počela kao starter.

Kako kaže, pre dolaska nije puno znala o Srbiji i životu ovde, jedino je znala ko je Nikola Jokić, NBA as.

Kakav je prvi utisak o novom klubu?
-Svi u klubu su izuzetni gostoprimljivi. Svi su veoma dragi i uvek su mi od velike pomoći, prilikom dolaska u Srbiju i privikavanju na novu sredinu. Posebno volim kako su strastveni naši navijači. Srećna sam što sam ovde.

Šta bi posebno izdvojila o svom timu?
-Ono što me posebno dotiče je naša hemija, svi se dobro slažu i svi slušamo jedna drugu. Hemija, kako na terenu tako i van njega, je veoma važna za košarkaške timove, tako da mi je drago da moj tim ima dobru saradnju.

Sa kojim saigračicama se najviše družiš?
-Najviše se družim sa Milicom Mitrović, Sanjom Aleksić, Marijom Stojiljković, Marijom Filipović Fićom. Sigurna sam da će to sada biti i moja nova cimerka iz Amerike Sara.

Koje si individualne ciljeve postavila ispred sebe u ovoj sezoni?
-Ove sezone želim da održavam konstantno formu i poboljšam svoju statistiku. Želim da budem veoma agresivna u napadu i u isto vreme da u defanzivi budem čvrsta. Želim da pomognem timu koliko god mogu da osvojimo titulu šampiona.

Da li si pre dolaska znala nešto o Srbiji i košarci u Srbiji?
-Iskreno, nisam znala mnogo o Srbiji ili srpskoj košarci pre nego što sam došla. Naravno, znala sam za Jokića koji igra u Denver Nagetsima, ali to je otprilike to. Kada sam saznala da ću doći ovde, počela sam da učim mnogo o samoj zemlji i kakav je život ovde, da bih mogla da se što bolje pripremim. Moje saigračice i ljudi iz kluba su mi bili od velike pomoći svaki dan u učenju novih stvari o srpskoj kulturi.

Kako provodiš slobodno vreme i šta ti se posedno dopada u Beogradu?
-Kad god imam slobodnog vremena, volim da gledam Netfliks ili da šetam po raznim delovima Beograda. Želim da vidim što više kafića jer mi se sviđa atmosfera u većini od njih. Za sada mi se u Beogradu najviše sviđa hrana. Sve je tako dobro, baš kako ja volim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here