Mađarska, 1. kolo: Sjajan debi Miloša Pavlovića na klupi Vašaša

Minulog vikenda počelo je prvenstvo Mađarske.

0
222

Prva utakmica u sezoni odigrana je u Pečuju, gde je PINKK ugostio Vašaš trenera Miloša Pavlovića.

Pavlovićev tim je slavio sa ubedljivih 76:61 i tako na najbolji način započeo sezonu.

U pobedničkom timu Nadija Smailbegović je za 17 minuta postigla četiri poena, uz tri asistencije i dve izgubljene lopte.

Ekipa Šoprona nije imala previše muka na gostovanju ekipi NKE Csata. Krajnji rezultat je glasio 82:62. Tina Krajišnik je za 24 minuta postigla 16 poena, uz osam skokova, jedne osvojene lopte, dve izgubljene lopte i jedne blokade. Jelena Brooks je za 28 minuta postigla 13 poena, imala tri skoka, četiri asistencije, dve osvojene lopte i dve izgubljene lopte.

U malom srpskom derbiju Atomeromu Željka Đokića je na svom parketu savladao PEAC iz Pečuja sa 87:76. Sara Krnjić je za pobednički tim igrala 26 minuta, postigla 15 poena, uz osam skokova, četiri asistencije i po jedne osvojene i izgubljene lopte. Sa indeksom korisnosti 26 ponela je epitet MVP-ja utakmice. Maja Škorić je za 23 minuta pomogla pobedi sa 12 poena, tri skoka, dve asistencije. Na suprotnoj strani Tijana Anđušić je za 29 minuta imala učinak od 15 poena, devet skokova, tri blokade.

Ujbuda je na svom terenu poražena od Miškolca sa 68:73. U domaćem timu Latinka Dušanić je za 15 minuta postigla pet poena, uz četiri skoka i po jedne osvojene i izgubljene lopte.

TFSE je izgubio na gostovanju u Đeru sa 91:82. U poraženom timu Nevena Marković je igrala sedam minuta, sa jednom upisanom blokadom i jednom izgubljenom loptom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here