Počelo špansko prvenstvo: Milić uspešnija u duelu sa Stanaćev, slavile Vasić i Nogić

Minulog vikenda odigrano je nekompletno 1. kolo španske LFB.

0
311

Tri utakmice su odložene zbog korona virusa, a odigrano je pet mečeva.

Avenida Nikoline Milić slavila je kao gost kod Ensina Aleksandre Stanaćev sa 58:52.

Milić je posle titule MVP-ja u Superkupu, ovog puta kao starter na parketu provela 16 minuta sa učinkom 4 poena, 1 skok, 1 asistencija. Kod domaćina Aleksandra Stanaćev je za 35 minuta kao starter upisala 6 poena, 4 skoka, 3 asistencije, 1 osvojenu loptu.

Girona je utakmicu protiv Estudiantesa dobila rezultatom 88:78, i to posle drame i produžetka. Sonja Vasić je izborila produžetak za domaći tim koji je u finišu nadoknadio 10 poena minusa. Srpska reprezentativka je utakmicu završila sa 11 poena, 3 skoka, 3 asistencije, 1 osvojenom loptom za 23 minuta.

Ekipa Gernike poražena je na gostovanju Valensiji rezultatom 64:52. U timu Gernike Milica Ivanović je igrala 7 minuta bez poena, sa dve osvojene lopte.

Najuzbudljiviju utakmicu 1. kola odigrali su Clarinos i Gran Canaria. Clarinos je slavio rezultatom 103:102, i to posle dva produžetka. U pobedničkom timu istakla se Jovana Nogić sa 10 poena za 19 minuta. Srpska reprezentativka je imala i 5 skokova.

Parovi preostalih utakmica: Cadi La Seu – Casademont Zaragoza, Campus Promete – Quesos El Pastor i Al-Quazeres – Araski.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here